SOL Parti'den çağrı: Diyanet’in bütçesini halka aktarın

SOL Parti'den çağrı: Diyanet’in bütçesini halka aktarın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'nı eleştiren SOL Parti, Diyanet'in bütçesinin halka aktarılması çağrısında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBAN Numarası vererek başlattığı ‘yardım kampanyası’nı eleştiren SOL Parti, Diyanet’in yıllık 11,5 milyar TL’yi bulan bütçesine dikkati çekti. Diyanet’in bütçesinin halkın ihtiyaçlarına aktarılması gerektiğine işaret eden SOL Parti, Cumhurbaşkanı’nın İBAN numarası vererek başlattığı imza kampanyasının ardından Diyanet’in, yardımların bu hesaba gönderilmesinin caiz olacağı fetvasını verdiğini hatırlattı.

Toplumun akla, bilime ve dayanışmaya ihtiyacı olduğu vurgulanan açıklamada “Salgının tüm dünyaya yayılmaya başladığı, komşu ülkelerde görülmeye başladığı bir dönemde Diyanet’in umreye gidişlere izin vermesi; dönüşlerin büyük oranda kontrolsüz olarak gerçekleşmesi hastalığın yayılmasında önemli bir faktör olmuştur” denildi.

Laikliğin, kamuculuğun, dayanışmanın yaşamsal olduğunu belirten SOL Parti, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Dayanışmanın ve birliğin karşısına dikilen Diyanet, halkın birbiriyle olacak dayanışmasını dahi caiz olan ve olmayan diye bölmekten, halkın dini duygularını siyasete kurban etmekten bir kez daha geri durmamıştır. Dini, iktidarın aracı haline getirmek üzere görevlendirilmiş; 11.5 milyar TL yıllık bütçe ile saate 22 bin TL harcama yapan; lüks otomobil düşkünlüğü ve lüks otellerde toplanma merakıyla bilinen Diyanet’in halka hiçbir yararı yoktur. Diyanetin bütçesi halkın sağlık ihtiyaçlarına ve emekçilerin ücretsiz izine ayrılması için halka aktarılsın. Binaları, araçları sağlık hizmeti için tahsis edilsin. Gerekli olan aklı, bilimi öne alan; toplumu din ve mezhebine göre ayırmayan; halkın temel ihtiyaçlarını kamu kaynaklarıyla çözebilen laik, kamucu ve dayanışmacı bir çözümdür.”

Etiketler :