Sokağa çıkma kısıtlaması başladı: Kimler muaf?

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı: Kimler muaf?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sebebiyle uygulanacak toplu taşımada ve yollarda yoğunluk olmasını önlemek amacıyla sokağa çıkma yasağı uygulaması saat sabah 09:30 itibariyle başladı. Önceden bilet alanlar yasaktan muaf.

27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere 81 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

Yasaktan kimler muaf?

Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot vs.) biletleme yapmış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak. Ayrıca daha önce illere gönderilen genelgeye ek olarak gönderilen yazı ile; YKS’nin yapılacağı okulların/ sınav merkezlerinin etrafındaki kırtasiyeler ile çalışanları sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Yine halihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan yerli ve yabancı turistler; rezervasyonları yaptırdıkları konaklama tesisine; uçak, otobüs gibi toplu ulaşım araçları ve özel araçlarıyla gidebilecek.

Etiketler :