SMO: TSK ve Suriye Milli Ordusu Tel Abyad'a girdi

SMO: TSK ve Suriye Milli Ordusu Tel Abyad'a girdi
Suriye Milli Ordusu (Eski ismiyle ÖSO) Barış Pınarı Harekâtının beşinci gününde, Türk Silahlı Kuvvetleriyle birlikte Tel Abyad'a batıdan girildiğini duyurdu. Terör hedefleri yoğun ateş altında.

Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı beşinci gününde devam ederken, TSK ve Suriye Milli Ordusu (eski adıyla Özgür Suriye Ordusu-ÖSO) bölgede ilerliyor. Terör örgütü YPG hedefleri Türk obüs ve topçu bataryaları tarafından yoğun ateş altına alınırken, TSK ve Suriye Milli Ordusu Tel Abyad kentine bugün öğlen saatlerinde batıdan giriş yaptı. Kentte şiddetli çatışmalar yaşanırken, çatışma sesleri Akçakale'den duyuluyor.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un aktardığına göre, Suriye Milli Ordusu da yaptığı yazılı açıklamada kente batıdan giriş yaptığını duyurdu.

harita-yan-16-9-1570866596.jpg

Suriye Milli Ordusu ve TSK bu sabah Tel Abyad'ın batısına düşen ve 3 kilometre uzaklıkta bulunan Eynel Erus köyünü almıştı.

Terör örgütünden alınan yerlerde patlayıcı maddeler konusunda uzman Suriye Milli Ordusu mensupları ile Türk askeri arama tarama faaliyetleri yapıyor ve mayınlı tuzakları imha ediyor.

Öte yandan TSK'den Tel Abyad ve Rasul Ayn bölgesi sınırına askeri sevkiyatlar bugün de devam etti.

Etiketler :