Arkadaşımız Seyhan Avşar'a Yurtdışı Yasağı

Arkadaşımız Seyhan Avşar'a Yurtdışı Yasağı
Kamuoyunda ‘Sansür yasası’ olarak bilinen yasak kapsamında gözaltına alınan Halktv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gazeteci Avşar, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine ifadeye çağırılmıştı.

Halktv.com.tr

Gazetecilere yönelik sansür yasasına dayanarak başlatılan soruşturmalara bir yenisi daha ekelendi. Halktv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar, geçen hafta Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile ilgili bir haber kaleme aldı. Anılan haberde, uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın serbest bırakılması için Gürlek’le temasa geçildiği bilgisine yer verildi.

Söz konusu haberin halktv.com.tr'de yayımlanması sonrası Gürlek, habere yönelik erişim engeli başvurusunda bulundu. Aynı süreçte sahte bir erişim engeli kararı da ortaya çıktı.

GÜRLEK: SAHTE KARARLA İLGİM YOK.
Gürlek, söz konusu sahte erişim engeli kararıyla ilgisinin olmadığını belirterek Gazeteci Seyhan Avşar hakkında suç duyurusunda bulundu. Geçen cuma akşamı Avşar’ın evine giden üç polis memuru, ifade işlemi için tebliğde bulundu.


Avşar, İstanbul Cumhuriyet Başsavılığı’nın yürüttüğü ‘hakaret’, ‘iftira’ ve ’yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamaları kapsamında soruşturma yürüten savcıya bir buçuk saat ifade verdi.

SEYHAN AVŞAR SERBEST BIRAKILDI
Savcılık sorgusu sonrası Avşar, adli kontrol şartıyla suç ceza hakimliğine sevk edildi. Avşar’a yönelik adli kontrol şartı haftada bir imza verme ve yurt dışı çıkış yasağını kapsıyor. Savcılık, sevk yazısı sonrası sulh ceza hakimliği, Avşar’ı serbest bıraktı

Etiketler :