Öğrencilerin Astığı Yılbaşı Süslerini Güvenlik Kopararak İndirdi!

İstanbul Üniversitesi'nde yılbaşı ağacı süslemek isteyen öğrenciler, güvenlik görevlilerini yılbaşı ruhuna sokamadı. İstanbul Üniversitesi'nde 2023 yılbaşı kutlamaları kapsamında yılbaşı ağacı süslemek isteyen öğrencilere güvenlik görevlilerinin müdahale etmesi, Türkiye'de geniş yankı uyandırdı.

İstanbul Üniversitesi'nde yılbaşı ağacı süslemek isteyen öğrencilere müdahale

Olay, 20 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde meydana geldi. Öğrenciler, fakültenin bahçesinde bulunan bir ağacı yılbaşı için süslemek için hazırlıklara başladı. Ancak, güvenlik görevlileri, öğrencilere müdahale ederek, ağacı süslemelerine izin vermedi.

Güvenlik görevlileri, ağacı süslemenin "izinsiz bir etkinlik" olduğunu ve "güvenlik riski" oluşturduğunu öne sürdü. Öğrenciler ise, ağacı süslemenin bir "kültürel etkinlik" olduğunu ve "izin alınmasına gerek olmadığını" savundu.

Öğrencilerin tepkisi üzerine güvenlik görevlileri, öğrencilere saldırdı. Öğrencilerden bazıları yaralandı. Olaya müdahale eden polis ekipleri, güvenlik görevlilerini gözaltına aldı.

Olay, Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Birçok kişi, güvenlik görevlilerinin müdahalesini eleştirdi. Bazıları, olayın "özgürlük ve demokrasiye yönelik bir saldırı" olduğunu savundu.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, olayla ilgili bir açıklama yaparak, güvenlik görevlilerinin müdahalesinin "uygunsuz" olduğunu belirtti. Rektörlük, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.