Sınav giriş belgesi yerine boş kağıt getiren genç: Akraba kurbanıyım

Sınav giriş belgesi yerine boş kağıt getiren genç: Akraba kurbanıyım
AYT için koşarak okula gelen öğrencinin sınava giriş belgesi yerine boş kağıt getirdiği fark edildi.

AYT'e girmek için okula koşarak gelen bir öğrenci bina kapısı önünde yere düştü.

 

Görevliler tarafından kaldırılan gencin, kontrol sırasında sınava giriş belgesinin yanında olmadığı görüldü. Yanında boş bir kağıt olan genç, "Giriş belgemi ufak kuzenime çıkarmasını söylemiştim, meğer bana boş kağıt vermiş. Bundan sonra benim okul hayatım bitti" diye konuştu.

YKS'nin ikinci oturumu olan AYT, saat 10.15 itibarıyla başladı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Kampüsü'nde sınava girmek için koşarak binaya gelen bir genç, okul kapısı önünde yere düştü. Görevliler tarafından yerden kaldırılarak içeri götürülen gencin yanında sınava giriş belgesi yerine, boş bir A-4 kağıdının olduğu görüldü. Okul kapısından geri çevrilerek, sınava alınmayan genç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, akraba kurbanı olduğunu söyledi.

Kendisinin çalıştığını bu nedenle sınava giriş belgesini kuzeninden çıkarmasını istediğini anlatan genç, "Küçük kuzenime sınava giriş belgemi çıkar, demiştim. Bana bomboş kağıt vermiş. Katlayıp cebime koymuştum. Kontrol etmemiştim. İçeri girerken kağıdı açtık. Boş olduğunu gördüm. Bu saatten sonra okumam. Bu saatten sonra, okul hayatı bitti benim için" diye konuştu.

İHA

Etiketler :