Siirt'e atanmıştı... Hakim Ali Dursun Turan'ın itirazı reddedildi

Siirt'e atanmıştı... Hakim Ali Dursun Turan'ın itirazı reddedildi
432 gram uyuşturucu ile yakalanan sanığın tutuklu yargılanmasına karşı oy kullanan hakim Ali Dursun Turan, uyuşturucu ticareti ile anılan siyasetçi yakınlarına dikkat çekmişti. Doğu görevini yapmasına rağmen Siirt'e atanan Turan'ın, itirazı reddedildi.

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen siyasetçi yakınlarının uyuşturucu kaçakçılığı iddiaları için yargı henüz harekete geçmedi... Ama bunu eleştiren bir hakim açığa alındı.

Kararı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır duyurdu.

Alanya Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ali Dursun Turan, 432 gram uyuşturucu ile yakalanan sanığın tutuklu yargılanmasına itiraz etti, karşı oy kullandı.

Tutuksuz yargılamanın esas olduğunu belirten Hakim Turan, adı uyuşturucu kaçakçılığıyla anılan siyasetçi yakınları hakkında soruşturma bile açılmamasına dikkat çekip, “bu durum adalet anlayışımla bağdaşmıyor” ifadesini kullanmıştı.

ali-dursun-turan-001.jpg

Hakimler ve Savcılar Kurulu, karardaki bu ifadelerden dolayı hakim  ali dursun turan hakkında soruşturma başlattı. Turan, 3 ay açığa alındı. 

Bu üç ay içinde hakim turan hakkında karar verilecek. Kademe ilerlemesi, aylıktan kesme, uyarı, kınama ve meslekten çıkarma gibi cezalarla karşı karşıya. hakim turan hakkında meslekten çıkarma cezası verilirse, avukatlık yapması da mümkün olmayacak. 

Tabii, herhangi bir ceza verilmeyebilir de. 

Soruşturma kararı kendisine tebliğ edilen hakim Turan’ın bugün odasını boşalttığı ve soruşturmanın sonucunu beklediği öğrenildi.

Yıllarca Şemdinli’de görev yapan hakim Ali Dursun Turan’ın tayini son kararname ile Siirt’e çıkmıştı. Turan, Doğu görevini tamamladığını belirterek tayine itiraz etmişti. O itirazı da reddedildi.

 

Etiketler :