Sığınma evinden alınan Zeynep Topal öldürüldü: Adresi kim verdi?

Sığınma evinden alınan Zeynep Topal öldürüldü: Adresi kim verdi?
Osman Topal tarafından, İstanbul'da sığınma evinden alınan ve Bingöl'e götürülen Zeynep Topal bir bahçede öldürülmüş halde bulundu.
halktv.comtr Haber Merkezi

İki çocuk annesi 27 yaşındaki Zeynep Topal, bir sitesinin bahçesinde elleri arkadan bağlı bir şekilde silahla öldürülmüş halde bulundu. Edinilen bilgiye göre; eşi Osman Topal ile sorunlar yaşayan kadın, iki ay önce Karlıova’dan ayrılıp İstanbul’a gitti. Burada polis karakoluna giden Topal'ın talebi doğrultusunda bir sığınma evine yerleştirildi. Fakat yerini öğrenen evli olduğu erkek Osman Topal tarafından bir hafta önce sığınma evinden alınıp, Karlıova’ya geri getirildi. İlçede kadının cansız bedeninin bulunması üzerine evli olduğu Osman Topal gözaltına alındı.

Daha önce de başka bir kadının adresi polis tarafından verilmişti.

Sığınakların gizliliğine ilişkin halktv.comtr'ye konuşan Mor Çatı gönüllüsü, "Sığınakların gizliliği yasalarda da geçiyor. Sığınakların nerede olduğu bilgisi kesinlikle paylaşılmaz. Sığınakların gizliliğinin ihlal edildiğine dair başvurular bize çok sık geliyor. Çok yakın zamanda gelen bir başvuruda, sığınaktan destek alan bir kadın, eşinin sığınağın yerini polis arkadaşından öğrendiğini söyledi. Yasalar kadınları asla korumuyor. Aileyi koruma üzerine kurulu bir düzen var. Bakanlığımız bile aile üzerine." dedi.

Kadın Cinayetlerinin sorumlusunun erkek egemen devlet politikası olduğunu söyleyen gönüllü, "Devlet sığınaklarındaki işleyişe dair ciddi sorunlar var. Bir kadın bu sığınaktan nasıl çıkarıldı? Devlet politikaları bunların hepsinden sorumlu." ifadesini kullandı.