Sezai Temelli: HDP bina mıdır ki kapatacaksınız?

Sezai Temelli: HDP bina mıdır ki kapatacaksınız?
Temelli "HDP'yi kapatacağız diyorlar. Yahu HDP bina mıdır ki kapatacaksınız? HDP halktır, kadındır, gençtir, HDP mücadeledir. Sizin gücünüz bu mücadeleyi durdurmaya yetmez" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü'nün 3'üncü Olağan Kongresi, “Umut ve Cesaretle Örgütlenelim Faşizmi Yenelim” sloganıyla Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

Kongrenin olduğu salona giden tüm yollara polis konuşlandırılırken, kavşaklara ise TOMA’lar yerleştirildi. Salonun etrafı polis tarafından bariyerlere kapatılırken salona girmek isteyenler aranarak içeri alındı.

Kongrenin açılışında HDP İl Eş Başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek konuştu.

'Nerede bir kürt varsa yok etmek istiyorlar'

Daha sonra sahneye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan çıktı. Buldan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

''Selam olsun burada bizimle olan tüm halklarımıza. Selam olsun kendi burada yüreği Amed, Van ve Mardin'de olanlara. Unutmayalım ki HDP var olduğu sürece cesaret de, mücadele de var olacaktır.

Kürtsüz bir dünya yaratmak istiyorlar. Nerede bir Kürt varsa yok etmek istiyorlar. Rojava'ya da aynısını yapmak istiyorlar. Ama bilsinler ki başaramadılar, başaramayacaklar. Oradaki (Kuzey Suriye) halklar barış ve huzur içerisinde yaşıyor ve yaşarken, oraya müdahale etmek ve oradaki demografik yapıyı değiştirmek kimsenin haddi değildir.

Kadınların özgürleşmediği bir ülke özgürleşemez. Kadınlar HDP'de başardığını siyasal alanda da başaracaktır.''

'HDP bina mıdır ki kapatacaksınız'

Pervin Buldan'dan sonra sahneye çıkan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise, ''Belediye eş başkanlarımızı ve belediye meclis üyelerimizi tutuklayarak halk iradesine darbe uyguladılar. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Yoldaşlarımızı serbest bırakın" dedi.

Temelli sözlerini "HDP 'yi kapatacağız diyorlar. Yahu HDP bina mıdır ki kapatacaksınız? HDP halktır, kadındır, gençtir, HDP mücadeledir. Sizin gücünüz bu mücadeleyi durdurmaya yetmez" şeklinde sürdürdü.

Etiketler :