Serik Belediyesi'ndeki 500 bin liralık rüşvet tartışması sürüyor - VİDEO

Serik Belediyesi'ndeki 500 bin liralık rüşvet tartışması sürüyor - VİDEO
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın AKP'li Serik Belediyesi'nde 500 bin lira rüşvet döndüğünün ve bunu 2 bakanın bilmesinin üzerinden 79 gün geçtiğini hatırlatarak, "Rüşveti kim aldı?" diye bir kez daha sordu.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Serik Belediyesinde 500 bin TL rüşvet alındığının ortaya çıkmasının ve bunu 2 bakanın bilmesinin üzerinden 79 gün, araştırma önergesinin ise AKP ve MHP tarafından reddedilmesinin üzerinden de 7 gün geçti. Rüşveti kim aldı?" diye sordu.

Ne olmuştu?

AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, sosyal medya hesabından 5 Mayıs günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin olduğu toplantıda Belek ve Kadriye’deki halkın kullandığı günübirlik alanlarla ilgili “500 bin liralık rüşvet” iddiasını gündeme getirmişti.

Aputkan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Serik Belediyesi tarafından Günübirlik Alanda bulunan işletme sahibinden 500 bin lira para alındığını belirtmesi üzerine, ben söz alarak 13 aylık belediye başkanıyım diye söze başlayınca Dışişleri Bakanı, 'Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır' dedi.”

Aputkan kendisinden önceki Belediye Başkanı Ramazan Çalık’ı işaret ederken, Çalık daha önce de kendisine” FETÖ kumpası” kurulduğunu belirterek, “Ucuz ve basit oyunlar bunlar. Akıbeti daha önce bana kurulan aynen FETÖ kumpası gibi olur” demişti.

Etiketler :