Şeker hastası depremzede: Hiçbir şey yok burada, hayatımız felç oldu

Hatay'ın Samandağ ilçesinde tansiyon hastası depremzede Semiha Sağlam "Hiçbir şey yok burada. İlk üç gün geldi yardımlar, gıda filan, elektrik yok, su yok. Yani hayatımız çok felç oldu” dedi.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde şeker ve tansiyon hastası depremzede Semiha Sağlam, "Şeker hastasıyım, ayaklarım da ikisi ameliyatlı, tuvalet yok, hamam yok, hiçbir şey yok burada. İşte bu çadırda yaşıyoruz 12 kişi, hiçbir şeyimizi almadık evimizden yalnız biz canlı çıktık. İlk üç gün geldi yardımlar, gıda filan, elektrik yok, su yok. Yani hayatımız çok felç oldu” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremden etkilenen Hatay’ın Samandağ ilçesindeki tansiyon ve şeker hastası depremzede Semiha Sağlam, yeterli yardımların gelmediğini belirtti. Sağlam şunları söyledi

'Her şey sıkıntı yani bir şey yok'

"Hastayım, şeker hastasıyım, ayaklarım da ikisi ameliyatlı, tuvalet yok, hamam yok, hiçbir şey yok burada. İşte bu çadırda yaşıyoruz 12 kişi, hiçbir şeyimizi almadık evimizden yalnız biz canlı çıktık. İlk üç gün geldi yardımlar, gıda filan, elektrik yok, su yok. Valla haftada bir getiriyoruz suyu, içme suyu değil bu. Yani hayatımız çok felç oldu. İlaç almıştım ben 1 aylığına, 15 güne kadar var ilacım. Oğlum her şey sıkıntı yani bir şey yok. Erzak bile çıkarmadık. Elbiselerimizi çıkarmadık, her şey evimiz yıkıldı, gitti. Yalnız biz çıktık oradan."

'Akşamları bayağı soğuk'

Depremzede Nuray Sağlam ise deprem sırasında ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Evden zaten depremden hemen sonra çıktık biz. Dışarı çıkmadık depremde içeride kaldık. Bitince koştuk dışarıya, yani 4-5 gün arabada kaldık. Sonra baktık olacak gibi değil eşim ve kaynanam ayakları bayağı ağrıyor. Tansiyon hastası, olmadı. Kendi çabamızla bu barakayı yaptık. Sağ olsun enkaz altındaki bu divanlar, çekyatları çıkardık, yatak olarak yaptık. Yani soğuk akşamları baya soğuk, gündüzleri zaten biliyorsunuz çok sıcak. Yapacak bir şey yok. Yani zannetmiyorum temiz olduğunu, çünkü çok temiz değil. İtfaiyeden getirtiyoruz. Bunları dolduruyoruz ama işte içilecek suları şişelerden içiyoruz. Yani 4-5 gün yetiyor sonra tekrar çağırıyoruz."

Kaynak:ANKA Haber Ajansı