Seçimler Öncesi Atama Fırtınası

Seçimler Öncesi Atama Fırtınası
Seçimlere 24 saat kala Ankara'da atama rüzgarı esti.Genel seçimlerin ardından görevlerini bırakacağı kesinleşen ya da koltuğunu kaybetme riski bulunan çok sayıda bakan giderayak 78 üst ve orta düzey bürokrat ataması yaptı,...

Seçimlere 24 saat kala Ankara'da atama rüzgarı esti.

Genel seçimlerin ardından görevlerini bırakacağı kesinleşen ya da koltuğunu kaybetme riski bulunan çok sayıda bakan giderayak 78 üst ve orta düzey bürokrat ataması yaptı, bazı bürokratları görevden aldı.

Resmi Gazete, seçimlerin yapılacağı son hafta bakanlıkların adeta atama ve görevden alma kararnamelerine çalıştı. Son haftada ilk büyük atama furyası 3 Haziran Çarşamba günü başladı. Bu tarihte 49 orta ve üst düzey bürokratın ya görevine son verildi ya da yeni atamalar yapıldı. Daha sonra 5 Haziran Cuma günü 4 önemli atama daha gerçekleştirildi. Haftanın son iş günü olması nedeniyle atamaların burada biteceği bekleniyordu. Ancak seçimlere bir gün kala, yani dün 25 önemli atama ve görevden alma kararnamesi daha yayımlandı.

GİDERAYAK ATAMA

Dün Başbakanlık 2 il müftülüğüne atama yaptı, ayrıca Strateji Geliştirme Başkanlığı’na da Mehmet Abdülhalim Türkkanı’nı atadı. Görevi seçim sonrası sona erecek Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Hazine’de bir atamaya imza atarken, yine koltuğu bırakacağı kesinleşen Enerji Bakanı Taner Yıldız TPAO ve TKİ yönetim kurulu üyeliklerine birer atama gerçekleştirdi. Seçim nedeniyle geçici olarak görev verilen Ulaştırma ve İçişleri bakanları da son gün ataması yaptılar. İşte bakanlıkların son haftada yaptığı atama sayıları:

Başbakanlık: 3

Başbakan Yardımcılığı:5

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: 2

Dışişleri Bakanlığı: 1

Maliye Bakanlığı: 1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 4

Ekonomi Bakanlığı: 1

Gençlik ve Spor Bakanlığı: 12

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: 3

Dışişleri Bakanlığı: 5

Gümrük Bakanlığı:4

İçişleri Bakanlığı: 4

Milli Savunma Bakanlığı: 1

Milli Eğitim Bakanlığı: 2

Kalkınma Bakanlığı: 5

Orman ve Su işleri Bakanlığı: 2

Tarım Bakanlığı: 16

Ulaştırma Bakanlığı: 2

Kültür ve Turizm Bakanlığı: 5

Erdoğan SÜZER/ANKARA