Satranç şampiyonu Mete Kul'un cenazesine ulaşıldı

Satranç şampiyonu Mete Kul'un cenazesine ulaşıldı
Gazeteci Erk Acerer, sosyal medya hesabından Türkiye'den Yunanistan'a Meriç Nehri üzerinden geçmeye çalışırken botun alabora olması sonucu kaybolan üniversite öğrenicisi Mahir Mete Kul'un cenazesine ulaşıldığını duyurdu.

Berk Ercan isimli tanığın beyanları ile 10 ay hapis yatan ve ardından baskılar nedeniyle yurt dışına çıkmak isterken Meriç Nehri'nde bindiği botun alabora olması sonucu boğularak yaşamını yitiren Mete Kul'un cenazesine 24 Mart'tan bu yana ulaşılamıyordu.

Geçen günlerde anne Ünzüle Araz'ın aramalarda bulunan bir cesedi teşhis etmek için Alexandropoli kentine çağrıldığı bilgisi paylaşılmıştı. Gazeteci Erk Acerer, anne Araz'ın cesedi teşhis ettiğini ve oğluna ait olduğunu doğruladığını duyurdu. Acerer'in sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımı şöyle:

"Anne ile şimdi konuştuk kamuoyuna şunları aktardı: Oğlum bambaşka gelecekti. sonuç böyle oldu. Oğlum benimle kalacak ömrumün sonuna kadar, mezarı olacak ben mezarını öpüp koklayacağım, kendi elimle defnedeceğim teşhis ettiğimde öptüm kokladım yine öpüp koklayıp defnedeceğim.

Ben Türkiye’ye gidemiyorum orada diğer oğlum diyor ki Mete, İstanbul'da getirilsin. Ama beni anlayacaktır ben onun annesiyim. Evet istedim ve çocuğumun yerin altından çıkarttım Bu da diğer nehrin dibinde olan insanların ailelerine yakınlarına örnek olsun....Peşlerini bırakmasınlar, Yunanistan hükümetine güvenmesinler, üstünde onlar da çalışmıyorlar, çünkü kanıksamışlar.” Ünzile Hanım adeta içinde yaşadığımız çağı özetliyor. Sabır dileriz."   

 

Etiketler :