Saray'dan peş peşe "harekat" açıklaması! 

Saray'dan peş peşe "harekat" açıklaması! 
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK'ya karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Sözcü İbrahim Kalın'dan peş peşe açıklamalar geldi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yayımladığı mesajda, Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'le mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduğunun altını çizdi. 

İletişim Başkanı Altun, "Türkiye, DEAŞ'a karşı mücadeleyi sürdürmeye odaklanmış ve kararlıdır ve aynı zamanda bu korkak teröristlere karşı savaşmaya tamamen adanmış bir ülkedir. DEAŞ, Türkiye'nin düşmanıdır ve tamamen yok olana kadar onlarla savaşmaktan vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, IŞİD'e karşı gerçek anlamda mücadele vermiş tek devlet olduğunu söyleyerek, "Hala Suriye'de bulunan DEAŞ'lılar konusunda her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu altını çizerek ifade ediyorum." şeklinde konuşmuştu.

s-1.PNG

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada, "Musul, Rakka ve Deyrizor yerle bir edilir ve binlerce sivil öldürülürken seslerini çıkartmayanlar, Barış Pınarı Harekatı'nın başarısı karşısında panik halinde 'operasyonu durdurun' çağrıları yapıyor, Türkiye'yi yaptırımlarla tehdit ediyor. Hedeflerimize ulaşana kadar durmak yok." ifadelerini kullandı.

s-2.PNG

AA