Saray inşaatları salgına rağmen devam ediyor mu?

Saray inşaatları salgına rağmen devam ediyor mu?
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ahlat ve Okluk Koyu'nda devam eden saray inşaatlarının yeni tip coronavirüs salgınına rağmen devam edip etmediğiyle ilgili Meclise soru önergesi sundu.

Erdoğan'ın saray inşaatları salgın öncesine kadar devam ediyordu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Meclise sunduğu yazılı soru önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, Okluk Koyu'nda devam eden yazlık saray tadilatı ile Ahlat'taki kışlık saray inşaatlarının yaşanan yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen hâlen devam edip etmediğini sordu.

Tekin, "Halk, devletinden bütün diğer devletler gibi önlem almasını beklerken; Erdoğan kolonya, mendil yardımı açıkladı. Gerçi onu da henüz göremedik de bir de millete IBAN göndererek para istediler. Mâlum, kendisi şatafattan asla taviz vermez. Milletin parasıyla yapılan 'saray' inşaatları ne aşamada? İşçiler çalışıyor mu? Saray inşaatında çalışırken virüse yakalanan işçimiz var mı? Bu sorulara cevap vermeleri gerekiyor. Saray inşaatında çalışırken tek bir işçimiz bile bu illete yakalanırsa vebali üstünüzde. Bu inşaatlar devam ediyorsa acilen durdurun. İşçilerimizi de derhal ücretli izne çıkarın" diyerek Meclise yazılı bir soru önergesi sundu.

Gürsel Tekin, soru önergesinde Fuat Oktay'a şu soruları yöneltti:

Cumhurbaşkanlığı kullanımı için halk arasında ‘SARAY’ olarak anılan bazı inşaat faaliyetlerinin yürütüldüğü kamuoyunun malumudur.

Buradan hareketle;

  1. 01.04.2020 tarihi itibarı ile Cumhurbaşkanlığının kullanımı için sürmekte olan inşaat projelerinin sayısı kaçtır? Bunlar hangileridir? Her biri ayrı olarak belirtilmek suretiyle hangi aşamadadır ve bunların yapımı için ayrılan bütçe TL cinsinden ne kadardır?
  2. 01.04.2020 itibarı ile Cumhurbaşkanlığı kullanımı için sürmekte olan inşaat projelerinde çalışan işçilerin ve görevlilerin sayısı her biri ayrı olarak belirtilmek suretiyle kaçtır?
  3. Koronavirüs nedeni ile yukarıda anılan projelerde görev alan personelin korunması amacı her biri ayrı ayrı belirtilmek sureti ile hangi tarihte, hangi tedbirler alınmıştır?
  4. Anılan inşaatlarda 01.04.2020 tarihi ile çalışmaların devam ettiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Değilse bahsi geçen inşaat faaliyetlerinde her biri ayrı ayrı olarak belirtilmek suretiyle çalışmalara aralık verilen tarihler hangileridir?

İlgili Haberler
Etiketler :