Şanlıurfa'da bir kişi salgın nedeniyle kapalı olan caminin kapısını kırmaya çalıştı

Şanlıurfa'da bir kişi salgın nedeniyle kapalı olan caminin kapısını kırmaya çalıştı
Şanlıurfa'da Covid-19 tedbirleri kapsamında cuma namazlarının yasaklanmasını protesto etmek isteyen bir kişi, caminin kapısını kırmaya çalıştı.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında cuma namazı dahil cemaatle kılınan tüm namazlar yasaklandı. Toplumda büyük ölçüde destek gören ancak bazı kesimlerin de tepkisini çeken karar sonrası ilk cuma bugün. Şanlıurfa'da bir kişi, tedbirler kapsamında cuma namazlarının yasaklanmasını protesto etmek için caminin kapısını kırmaya çalıştı.

"Camiye gelmeyen ölmeyecek mi?"

"Ey müslümanlar gelin bu kapıyı kıralım. Bugün cuma, neyden korkuyorsunuz? Allah'tan korkun" diyen kişiye polis müdahale etti. Polis kapıyı kırmak isteyen kişiye "Sana virüs bulaşmaması için alınan bir önlem" diye açıklama yapmaya çalışırken, sözkonusu kişi "Gelmeyen ölmeyecek mi?" şeklinde tepki verdi.

Polisin ve cami personelinin izin vermemesine rağmen "Ben camiye girmek istiyorum" diyen kişiyi polis, "Kurallara uymazsanız hakkınızda işlem yaparız" sözleriyle uyardı.

Kapıyı kırmak isteyen kişi ise, "Bu nasıl kural ya? Kur'an'da böyle bir şey yazıyor mu? Yazıyor" şeklinde karşılık verdi.

Etiketler :