Salgının ekonomik bilançosu karşısında belediyeler ne yapıyor?

Salgının ekonomik bilançosu karşısında belediyeler ne yapıyor?
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve pek çok ülkede olağanüstü tedbirlere başvurulmasına sebep olan yeni coronavirüs (Covid-19) salgını Türkiye'ye de sıçradı. Vaka sayısı hızla artarken, devlet tarafından da bazı tedbirler alınmaya başladı.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Bilim insanları özellikle başkalarıyla fiziksel temas kurmaktan kaçınılması yönünde uyarılarını sıklıkla yinelerken; online sipariş, temassız ödeme gibi yöntemler de yurttaşlar arasında en çok rağbet gören uygulamaların başını çekti.

Ödemeler ertelendi

Birçok ülkede ise emekçiler, esnaflar çalışamadıkları için zor durumda kalmamaları adına vergi, faturalar ve kira ödemelerinde indirimden askıya almaya kadar farklı uygulamalara gidildi. Türkiye'de Ankara Büyükşehir Belediyesi de belediyenin kira alacaklarını 2 ay süreyle ertelediklerini duyururken sosyal belediyecilik konusunda övgüler topladı.

Otomatik ve elektronik ödeme tavsiyesi

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ) yurttaşlara kısa mesaj yoluyla "Koronavirüs nedeni ile şubelerimize gitmeden her türlü işlemlerinizi ALO 154, mobil uygulamamız ve web sitemiz üzerinden yapabilirsiniz" önerisinde bulundu.

Edirne Belediyesi, yurttaşlardan belediyeye yapılacak ödemelerini elektronik ortamlarda yapmalarını isterken; Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT), ödemelerin bankaların web ve mobil uygulamaları üzerinden internet bankacılığı, ASAT'ın web ve mobil uygulamaları üzerinden ise otomatik ödeme ile yapılabileceğini duyurdu. Yine Zonguldak'ın Devrek Belediyesi de ödemelerin veznelere gelinmeden yapılması yönünde yurttaşlara uyarıda bulundu.

Etiketler :