'Şakkadanak' Batırel'den zam yorumu: İnsanlar rahatsız olmuyor

Katıldığı televizyon programında insanların zamlardan rahatsız olmadığını söyleyen Necmettin Batırel "Şimdi bakıyorum ben alışveriş merkezlerine gidiyorum. Fiyatlar yüksek ama alıyorlar ya" dedi.

Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel katıldığı bir televizyon programında faiz kararlarına ilişkin konuştu. Batırel vatandaşların zamlardan rahatsız olmadığını belirtirek "İnsanların geliri arttı yani eskisi gibi değil. Biliyorsunuz asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı. İnsanlar, fiyatlar yüksek ama alıyorlar" dedi.

"Merkez Bankası'nın yerinde olsam 'şak' diye dolarları satarım" ifadesiyle sosyal medyada espri konusu haline gelen Necmettin Batırel, BBN Türk TV'de Tarkan Kaleli'nin konuğu oldu. Faizin haziran ayında düşürülebileceğini söyleyen Batırel, Türkiye'nin önünde büyük fırsatların olduğunu savundu.

Enflasyonla birlikte gelen fahiş fiyatlara ilişkin konuşan Batırel "İnsanlar herkes fiyatların artışını bekler hale geldi. Daha doğrusu insanlar anormal karşılamıyor. Eskiden fiyatlar arttığı zaman 'olur mu bu fiyat' falan denilirdi. Şimdi bakıyorum ben alışveriş merkezlerine gidiyorum. Fiyatlar yüksek ama alıyorlar ya" dedi.

'Fiyatların artışı rahatsız etmiyor'

Tarkan Kaleli'nin "Vatandaş, ertesi gün fiyatların daha fazla yükselmesi ihtimaline karşı kendini mi koruyor?" sorusuna yanıt veren Batırel "Yani hayır, kendini koruyor değil de yani öyle kötü bir alışkanlığa kavuştuk ki şu anda fiyatların artışı artık bizi rahatsız etmiyor" dedi.

'İnsanların geliri arttı, eskisi gibi değil'

İnsanların asgari ücretle alım gücünün arttığını söyleyen Batırel, "İnsanların geliri arttı yani eskisi gibi değil. Biliyorsunuz asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı. Otomatik olarak fiyatlar yüzde 50 arttı yani. İnsanların alım gücü en olumsuz etkileyen gelişmelerden bir tanesi bu" dedi.