Sağlık Bakanı Koca ve Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan coronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Koca ve Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan coronavirüs açıklaması
Sağlık Bakanı Koca ve Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıklama yaptı.

Koronavirüs Bilim Kurulu "eğitim" gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

-Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı.

-Başlardaki kendimizi koruma refleksi bizi her şeye rağmen avantajlı kılıyor.

-Eğitime verilen ara uzatılacak, uzaktan eğitim 'tatil' değildir.

-26 kişi iyileşti, vakalar anlık paylaşılacak.

-83 milyonun test yaptırması gibi bir durum yok.

-(Kurucusu olduğu Medipol Hastanesi'nde çalışanların zorunlu ücretsiz izne çıkarıldığı iddiası) Böyle bir süreçte bu mümkün değil. Ben Medipol'le ilişkimi kestim. Lütfen bunlara inanmayalım.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamaları şöyle:

-Meseleye nasıl baktığımızı paylaşma fırsatımız oldu. Mesele dünya tarihinde ilk kez karşılaşılan bir mesele. Bu bağlamda biz bakanlık olarak meseleye pedagojik olarak bakıyoruz ama çocuklarımızın sağlığı birinci referans noktamız. Eğitimsel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları da bütün ülkeleri günlük olarak izleyerek tespit etmeye çalışıyoruz. Bakanlık uzaktan eğitime televizyon yoluyla başladı, bu hafta test haftamızdı.

-Önümüzdeki haftadan itibaren çok daha dolu programlarla yapmaya devam edeceğiz. En kısa sürede yüz yüze eğitimle telafi yapma çalışmalarımız devam ediyor.

-Telafinin ne zaman olacağı Bilim Kurulu'nun önerileriyle doğrudan ilgili. Eğitimde elbette kayıplar olacaktır ama vatandaşlarımızın müsterih olmasını isterim. Her türlü eğitsel ihtiyaçların tamamlanması ve sınavlar konusunda her türlü senaryoya hazırız. Eksik bırakmadan bu yolculuğu yürüteceğiz.

-Bilim Kurulu'nun da önerisiyle önümüzdeki tatil sürecini, evde eğitim süresini bir müddet daha uzatma ihtiyacı oldu. 30 Nisan tarihi ortaklaşa kararla ortaya konuldu.

-Çocukların ruhsal sağlığı da çok önemli, bizim televizyon yoluyla ulaşmaya çalıştığımız içeriklerde çalışmalarımız artacak. Bugünkü çalışmalardan dolayı bütün heyetlere teşekkür ederim. Gereken her türlü tedbirin alınacağını ifade etmek isterim.

-Özel okullarda eğitim telafi edileceği için ücret konusunda bir sıkıntı olmayacak.

Ayrıntılar geliyor...