Sabah Gazetesi başyazarı Barlas: Şiir okudu diye hapse atılan Erdoğan cumhurbaşkanı ama...

Sabah Gazetesi başyazarı Barlas: Şiir okudu diye hapse atılan Erdoğan cumhurbaşkanı ama...
Hükûmete yakın Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, bugün dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Mehmet Barlas, “Çok şey değişiyor ama hiç değişmeyenler de var” başlıklı yazısında “İnsanlığın ‘Tarih’ adını verdiği bitmez tükenmez öyküler antolojisinin en doğru yorumu Mehmet Akif Ersoy'un dizelerindedir... ‘Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi” ifadelerini kullandı.

“Bizim iç siyasetimizde de Osmanlı'dan Cumhuriyet'e aktarılmış tekrarlar yok mudur?” diye soran Barlas şöyle devam etti:

“Yeniçeri Ocağı'ndan İttihatçılık'a oradan da Cumhuriyet'in Kemalistlerine aktarılan darbecilik, sonunda FETÖ'cülüğe kadar dayanmadı mı? Ve kendini ‘Derin Devlet’in değişmez iktidarı olarak gören CHP, sonunda kronik muhalefet rolüne mahkûm olmadı mı?”

“BİR ŞİİR OKUDU DİYE HAPSE ATILAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN…”

Barlas’ın “Tarihten de yaşananlardan da ders almamak veya yaşananları doğru tahlil edememeye örnekler de o kadar çok ki...” ifadeleri dikkat çekti.

“Ve bugün” diyerek AKP iktidarını işaret eden Barlas yazısını şöyle sonlandırdı:

“Bir şiir okudu diye hapse atılan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu bu dönemde cezaevlerinde düşünce suçlularının, gazetecilerin bulunması da bir tarihi tekrar değil midir? Yani Mehmet Akif'in dizeleri evrensel ve zaman ötesi bir gerçeği ifade ediyor.”

Etiketler :