Sabah editörleri Barlas'ın yazılarını okumuyor mu: Barlas, Temel Reis'i Sünger Bob sanıyormuş

Sabah editörleri Barlas'ın yazılarını okumuyor mu: Barlas, Temel Reis'i Sünger Bob sanıyormuş
Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, ıspanak zehirlenmeleriyle ilgili bir yazı yazmak istedi. Ancak Temel Reis ile Sünger Bob'u karıştırınca sosyal medyada alay konusu oldu. Akıllara "Editörler bile Barlas'ın yazısını okumuyor mu?" sorusu geldi.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'ın yazısında “Temel Reis” ile “Sünger Bob”u karıştırması sosyal medyanın gündemine oturdu.

Bugün “Lütfen ıspanağı iyice ayıklamadan pişirmeye kalkmayın” başlığıyla yayımlanan yazısında İstanbul’daki ıspanak zehirlenmelerini ele alan Barlas’ın “Temel Reis” çizgi karakterini “Sünger Bob” ile karıştırması dikkat çekti.

“Çocukluğumun en çekici resimli romanlarından birisinin kahramanı ‘Temel Reis’ti...” diyen Barlas şöyle devam etti: “İngilizcesi ‘Sponge Bob’ (Sünger Bob) olarak bilinen bu çizgi roman kahramanı konserve bir kutu ıspanağı yutunca olağanüstü bir kuvvete sahip oluyor ve imkansızları başarıyordu.”

Daha sonra Barlas'ın bu hatası düzeltildi.

Barlas yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Çocukluğumun en çekici resimli romanlarından birisinin kahramanı "Temel Reis"ti... İngilizcesi ‘Sponge Bob’ (Sünger Bob) olarak bilinen bu çizgi roman kahramanı konserve bir kutu ıspanağı yutunca olağanüstü bir kuvvete sahip oluyor ve imkansızları başarıyordu

Sevilen yemek

Belki de o çizgi romanın etkisi ile çocuklar için ıspanak istenilen ve çok lezzetli bir kış sebzesiydi. Üzerine yoğurt eklendikten sonra, iki lokmada bir tabak ıspanağı yutabilirdiniz. Benim bildiğim hiçbir çocuk ıspanak yemeğini "Ben bunu sevmiyorum" diyerek geri çevirmezdi. Gerçi ıspanak yedikten sonra Temel Reis gibi güçlenen hiç olmazdı ama yine de ümit ışığı hiç sönmezdi.

Ispanak zehirlenmesi

Bu anıların rüzgarında yaşarken önce İstanbul'da sonra da Tekirdağ'da ıspanak yedikleri için zehirlenip hastanelere kaldırılan insanların haberlerini okuduk gazetelerde. Gerçi hemen sonra İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ıspanak zehirlenmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Söz konusu ıspanaklardan alınan numuneler incelenirken, zehirlenme nedeninin karışan yabancı otlar olduğu bildirildi."

Etiketler :