Rus turistler bu yıl iç turizmi tercih edecek

Rus turistler bu yıl iç turizmi tercih edecek
Popüler otel rezervasyonu portalı booking.com'dan elde edilen verilere göre; geçtiğimiz yıl Rusların yüzde 33'ü iç turizmi tercih ederken koronavirüs salgını sonrası bu yıl yüzde 51'i iç turizmi tercih edecek.

Booking.com Rusların son iki ay içinde gelecekteki seyahatler için seçtikleri otel listelerini analiz etti. Listede farklı kategorilerden en popüler 100 bin otel yer alıyor.

Listede seçilen otellerin yarısından fazlası (yüzde 51) Rus otellerinden oluşuyor. Bu oran geçen yıl yüzde 33 civarındaydı.

Mart ayının başından bu yana, St.Petersburg, Moskova, Soçi, Anapa ve Gelendcik, Rus turistlerin bir sonraki seyahatleri için en fazla tercih ettikleri yerler arasında yer aldı. Ayrıca, Mart ve Nisan 2020'de St. Petersburg (ikinci sırada) ve Moskova’nın (dördüncü) dünyanın dört bir yanındaki turistler arasında en çok arzu edilen beş destinasyona girmesi de dikkat çekti.

İstanbul ilk sırada

Rusların en çok hayalini kurduğu yabancı şehirler arasında plaj kentlerinin yanı sıra, büyük kültür merkezleri de listenin üst sıralarında yer alıyor. İstanbul listenin ilk sırasında yer alırken onu Dubai (BAE), Prag (Çek Cumhuriyeti), Tiflis (Gürcistan), Ubud (Bali), Paris (Fransa), Roma (İtalya) ve Barselona (İspanya) izliyor.

Rus turistler için en çok tercih edilen ülkelerin başında Tayland, Endonezya, Türkiye ve İtalya geliyor.

2019 yılında ne oldu?

2019 yılında özellikle Antalya'da turizm rekoru kırılmıştı. Bir önceki yıla göre Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 17,14 artarak 15 milyon 644 bin 108 yabancı turist gelmişti. Bu turistlerin 3'te 1'i yani 5 milyon 582 bin 763'ü de Rus turistlerden oluşuyordu.

İstanbul'a, 2019'un ocak ile eylül ayları arasında gelen yabancı turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12'lik bir artışla 11 milyon 342 bin olmuştu. Bu turistlerin 512 bini ise Rus turistlerden oluşuyordu.

Turizm beklentileri neydi?

booking.com'dan yapılan araştırmanın sonuçlarından önce Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Rus turistlerin Türkiye'ye temmuz sonu veya ağustosta gelmesini beklediklerini söylemişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Rusya ile uçuşların da temmuz ortasında başlamasını umduğunu kaydetmişti. Ersoy, Türkiye’nin salgın sonrasında uluslararası standartlara uygun olarak turizm sektöründe normalleşme süreci hazırlıklarını ilk bitiren ülkelerden biri olduğunu da belirtmişti.

Etiketler :