Reza Zarrab bugün tanık olarak duruşmaya çıkacak!

Reza Zarrab bugün tanık olarak duruşmaya çıkacak!
ABD'de Reza Zarrab davası olarak bilinen davada suçlamaları kabul edip, savcıyla anlaşan Reza Zarrab, Hakan Atilla'nın tek başına yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tanık olarak çıkacak.SAVCI "YILDIZ TANIK" DEMİŞTİABD'de,...

ABD'de Reza Zarrab davası olarak bilinen davada suçlamaları kabul edip, savcıyla anlaşan Reza Zarrab, Hakan Atilla'nın tek başına yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tanık olarak çıkacak.

SAVCI "YILDIZ TANIK" DEMİŞTİ

ABD'de, İran'a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçladığı eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada suçunu kabul eden ve savcılıkla işbirliğine giden Reza Zarrab, bugün jüri karşısına çıkıyor. New York Güney Bölgesi Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmada savcı David Denton, Zarrab'ı savcılık makamının "yıldız tanığı" olarak nitelemişti.

SAVCININ İLK DURUŞMADAKİ SÖZLERİ

Savcı David Denton, dünkü duruşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Reza Zarrab tanık olarak hikayenin iç yüzünü anlatıp, tüm bu karışık yalanların arkasındaki gerçeği teşhir edecek. Kendisi ABD yasalarını çiğnediği için suçlu olduğunu kabul etti ve devlet ile işbirliği yapma kararı aldı."

"Mehmet Hakan Atilla'nın yalanları, ABD'nin İran'a uyguladığı ekonomik yaptırımlarda milyarlarca dolarlık delik yarattı."

"ABD bankalarına hile yapıp İran'ın paralarını dünyada rahatça dolaştırabilmesini sağlayan bu çok başarılı planın mimarı Atilla'dır. Zarrab niyeti ifade etti, Atilla metodu sağladı."

"İran'ın milyarlarca dolarını başka ülkelere transfer etmesi Orta Doğu'daki ülkelerin ekonomilerini de etkiledi. Boyut o kadar büyüktü ki plan, Türkiye ve İran'daki bakanlar tarafından korundu."

Etiketler :