Rekabet Kurulu Ferrero'nun Tek Sözüyle Soruşturma Kapattı

Rekabet Kurulu Ferrero'nun Tek Sözüyle Soruşturma Kapattı
Rekabet Kurumu, Ferrero’ya Türkiye'de fındık piyasası ile olağan dışı yöntemlerle oynadığı gerekçesiyle açtığı soruşturmayı kapattı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu’nun Ferrero’ya Türkiye'de fındık piyasası ile olağan dışı yöntemlerle oynadığı gerekçesiyle açtığı soruşturmayı kapatmasına tepki göstererdi.

Konuya ilişkin Rekabet Kurumunun internet sitesinde yapılan duyuruda, “Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma, teşebbüs tarafından getirilen ve Kurul tarafından kabul edilen rekabetçi endişeleri gideren taahhütler üzerine sona erdirildi” denildi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu’nun 1,5 yıl önce Ferrero’ya piyasa bozucu faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle açtığı soruşturmaya dün kapatmasına tepki gösterdi. Adıgüzel, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

''Rekabet Kurumu fındık katili Ferrero'yu bir buçuk yıldır soruşturuyordu. Neyle ilgili? Ferrero'nun Türkiye'de fındık piyasası ile olağan dışı yöntemlerle oynadığı, piyasa bozucu faaliyetlerde bulundu, bu şekilde Türkiye'deki işbirlikçileri ile beraber hem fındık üreticisini hem de Türkiye'yi zarara uğrattığı ile ilgili. Bu konuda elinde yeterli delil olduğunu belirten Rekabet Kurumu, Kasım 2022'den beri soruşturmayı yürütüyordu. Dün Rekabet Kurumu yaptığı açıklamada, ‘Yürütülen soruşturma Ferrero'nun endişeleri gideren taahhütleri ile sona erdirilmiştir’ diyor.