RAMAZAN PİDESİ FİYATI 2023 Ramazan pidesi kaç TL, ne kadar? Pideye zam geldi mi? Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir fiyatları

RAMAZAN PİDESİ FİYATI 2023 Ramazan pidesi kaç TL, ne kadar? Pideye zam geldi mi? Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir fiyatları
Ramazan'a sayılı günler kaldı. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidelerinin fiyatı ise belli olmaya başladı. Vatandaşlar 2023 ramazan pidesi fiyatı, ramazan pidesi kaç TL, ramazan pide ne kadar sorularının yanıtını arıyor. İşte Ramazan pidesi 2023 fiyatları ve pideye zam geldi mi? sorusunun yanıt haberimizde...

Ramazan ayı yaklaşırken pide fiyatları merak ediliyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pidenin fiyatının 10 lira olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

2023 Ramazan pidesi ne kadar?

Fiyatların haftaya netleşeceğini belirten Balcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Pide geçen sene 6 liradan satılıyordu, ekmek 3 liraydı. Bu sene ekmek 5 lira, pide 10 lira olma ihtimali yüksek. Maliyet hesabını yaparak ilgili kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramlarda farklılık arz edebilir. Ekmekle pide arasında azami yüzde 30 fiyat farkı meydana gelmiş oluyor. Geçen yıla göre azami yüzde 55 fark olur. Önümüzdeki hafta başında netleşmiş olur."

pide1.jpg

İzmir'de Ramazan pidesi kaç TL?

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ise geçen yıl 350 gramı 6 liradan satılan ramazan pidesinin bu yıl yüzde 66 fiyat artışıyla 10 liradan satışa sunulmasına karar verdi. Öte yandan ramazan pidesinin gramajı 350 gramdan 320 grama düşürüldü.

pide2.jpg

Ankara'da Ramazan pidesi kaç TL?

Ankara’da Ramazan pidesi fiyatları belli oldu. Geçtiğimiz yıl 250 gramı 5 liradan satılan Ramazan pidesi bu yıl 300 gramı 10 TL olarak satışa sunulacak.

pide3.jpg

İstanbul'da Ramazan pidesi kaç TL?

İstanbul başta olmak üzere diğer iller için henüz pide fiyatları açıklanmadı. İstanbul Fırıncılar Odası geçtiğimiz yıl 330 gram sade Ramazan pidesinin 6 liradan, yumurtalı ve susamlı pidenin ise 7,5 liradan satılacağını açıklamıştı.

pide4.jpg

Pide fiyatları hangi illerde belli oldu?

>> Eskişehir Ticaret Odası Meclisi'nde gerçekleştirilen toplantı sonrası ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. Fırıncı üyelerin talepleri doğrultusunda mecliste alınan kararla 270 gram pidenin fiyatı 9 lira olarak belirlendi.

pide5.jpg

>> Çorum Fırıncılar ve Simitçiler Odası’ndan yapılan açıklamaya göre; geçen yıl 5 liradan satılan 300 gram boş pidenin bu yıl 200 gram olarak 5,5 liraya satılacak. Yumurtalı susamlı pide ise bu yıl 200 gram olarak 7,5 liradan satılacak.

pide6.jpg

>> İzmir'de 320 gram pide, 10 lira fiyatla satışa sunulacak.

>> Ankara’da Ramazan pidesi fiyatları belli oldu. Geçtiğimiz yıl 250 gramı 5 liradan satılan Ramazan pidesi bu yıl 300 gramı 10 TL olarak satışa sunulacak.