Putin-Erdoğan görüşmesi sona erdi

Putin-Erdoğan görüşmesi sona erdi
Moskova'da gerçekleşen 2 saat 40 dakika süren Putin-Erdoğan görüşmesi sona erdi.

Putin, Erdoğan'la görüşmesine 4 saat ayıracağını belirtmişti ancak 2 saat 40 dakika süren görüşme sonrası heyetler arası görüşmeye geçildi.

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, haftalar süren diplomasi krizinin ardından görüşmeden ateşkes çıkmasını beklediklerini ifade etti. Yetkili, "Bugün siyasi diplomasi, askeri diplomasiden daha belirleyici olacak" diye konuştu.

Heyetler arası görüşme de 19.50 itibarıyla sona erdi.

Ayrıntılar birazdan...

Ne olmuştu?

Görüşmeden önce İdlib müzakereleri sebebiyle bir araya gelmelerinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Erdoğan, "Malum, bu görüşmeyi Türkiye'de yapacaktık. Sizin buradaki anayasa çalışmalarıyla, ilgili gelişmeler sebebiyle burada gerçekleştiriyoruz. Bugün burada atacağımız adım, alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya lideri Putin ise "Rusya-Türkiye ilişkilerini tahrip edebilecek olayların yaşanmaması adına her şeyi yapmamız gerekiyor. İdlib'deki durumun, her iki tarafın da kıymet verdiği Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmayacağını umuyorum" diye konuşmuştu.

Rusya lideri Erdoğan'a hitaben, "Ölen askerleriniz için bir defa daha içten başsağlığı dileklerimi iletmek isterim. İnsanların ölmesi her daim çok büyük bir trajedidir. Size telefon görüşmemizde de söylediğim gibi, maalesef Suriye askerleri de dahil hiç kimse onların (Türk askerlerinin) o anda bulundukları yeri bilmiyordu" demişti.

Etiketler :