Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında soruşturma açıldı

Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında soruşturma açıldı
Koronavirüs salgını kapsamında alına tedbirlerin gevşetilmesi ve Haziran başında ‘yeni normal’e geçilmesine ilişkin eleştiri ve kaygılarını açıklayan Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında soruşturma açıldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Koronavirüs İzleme Grubu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında Bursa Valiliği’nin talebiyle Uludağ Üniversitesi tarafından “halkı yanlış bilgilendirmek”, “paniğe yönlendirmek” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Prof. Dr. Pala, Haziran başında hayata geçirilen “yeni normal”e ilişkin eleştiri ve kaygılarını sıralamıştı. TTB de iktidarı salgın sürecinde bilgileri şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşmaya çağırarak, yeni vakalarda artış devam ederken hızla normalleşmenin sonuçlarının ağır olacağını konusunda uyarmıştı.

TTB'nin konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Bilim ve Aydınlanma Akademisi: Soruşturma geri çekilmelidir

Bilim ve Aydınlanma Akademisi (BAA) Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya açılan soruşturmanın derhal geri çekilmesini talep etti.

BAA tarafından yapılan açıklamada "İktidar gerçeklerin paylaşılmasını 'halkı paniğe sürüklemek' olarak nitelemek yerine, görevini yerine getirmelidir" denildi.

BAA'nın açıklamasında "Basında dile getirilen iddiaya göre soruşturma Bursa Valiliği’nin isteğiyle açılmıştır" denildi.

Prof. Dr. Kayıhan Pala'nın salgın sürecinin başladığı tarihten bugüne kadar bilim insanı kimliğiyle ve halk sağlığı öğretim üyesi olmasının gerektirdiği sorumlulukla hareket ettiği ve ve salgınla ilgili gerçekleri halka en açık ve anlaşılır şekilde anlattığı vurgulanan açıklamada "Anlattıkları halk sağlığı biliminin temel konularıdır: salgın sürecinin en başında karantina uygulamasının zorunluluğu, test sayılarındaki yetersizlik, Sağlık Bakanlığı’nın elindeki verileri toplumla açıkça paylaşmaması ve ilgili meslek örgütleriyle ilişki kurmaması" denildi. 

Akademinin açıklamasında şu ifade edildi

"Bilim ve Aydınlanma Akademisi Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'nün açtığı soruşturmanın derhal sonlandırılmasını talep etmektedir."

Etiketler :