Prof. Dr. Esin Şenol: Dünya, pandeminin henüz yarısına gelmedi

Prof. Dr. Esin Şenol: Dünya, pandeminin henüz yarısına gelmedi
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Esin Davutoğlu Şenol, Covid-19 salgınında henüz yarıya gelinmediğini ancak ilaç tedavisi ve aşı çalışmalarında umut verici gelişmeler olduğunu ifade etti.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Covid-19 salgınında son duruma ilişkin tespitlerini sosyal medyada paylaştı.

Şenol, salgının henüz yarısına gelinmediğini belirttiği açıklamalarında aşı çalışmalarına dair umutların arttığını da ifade etti.

Doğru yöntemlerle çalışması tamamlanan antiviral ilaç var

İlk kez doğru yöntemlerle çalışması tamamlanan ve hızla onay alan bir 'antiviral' ilaç olduğunu belirten Şenol; HIV, Hepatit B ve C gibi daha karmaşık virüslerin neden olduğu hastalıklar için dahi çok iyi sonuçlar alındığını hatırlatarak Covid-19'un tedavisinde çok daha hızlı ilerlenebileceğini ifade etti.

İyi gelişmeler var ancak tedbirler devam etmeli

Şenol, Covid-19'un hâlen çok hızlı bir yayılma sürecinde olduğunu ve tüm toplumların henüz inişe geçmeyen bir uçakta olduğunu metaforunu yaparak, "Tedavi edici hekimlikte iyi gelişmeler var. Önleyi yaklaşımda, uçağı emniyetle ve doğru indirmek çok önemli ve zaman alacak. Birey olarak siz; koltuğunuza yapışın, kemerinizi çözmeyin ve terslik olursa oksijeni kendinize tutun" ifadelerini kullandı.

Şenol son olarak; aşı, zaman ya da virüsün iyi bir mutasyonla yumuşamasına kadar geçen sürede; etkili tedavilerin 'paraşütle karaya inebileceğini' belirti.

Şenol'un paylaşımları şöyle:

Etiketler :