Prof. Dr. Ahmet Ercan Sıraladı: Türkiye'de Gerçekleşecek En Büyük Depremler

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu bir kez daha hatırlattı. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremleri Twitter (X) hesabından sıraladı.

1999 Gölcük Depremi'nin ardından Türkiye, 6 Şubat 2023'te deprem felaketiyle bir kez daha yüzleşti. 6 Şubat'ta 2023 dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,8 ve 7,5 büyüklüklerindeki iki deprem büyük dönüm noktası oldu.

aa-30186356.jpg

6 Şubat depremi Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu bir kez daha hatırlattı. Uzmanlar Türkiye'de bu büyüklükte depremlerin bir kez daha olacağını vurgulayarak yetkililere depreme dirençli kentler oluşturmaları için sık sık çağrıda bulunuyor.

7 DEPREM KUŞAĞININ ÜRETEBİLECEĞİ EN BÜYÜK DEPREMLER

Deprem uyarılarında bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremleri sıraladı.

2.jpg

Prof. Dr. Ercan'ın paylaşımı şöyle:

"Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremler: Kuzey Anadolu(M8), Doğu Anadolu(M7,8), Ölüdeniz(M7,7), Arap Kalkanı(M7,2), Ege(M7,3), Güney Ege Dalma Batma(7,6), Kıbrıs Yayı kuşağı(M7,0)."

1.jpg