Polis ODTÜ'ye girdi! ODTÜ'de KYK nöbetindeki öğrencilere polis ablukası

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla polisin ODTÜ'ye girdiğini duyurdu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’de yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı direniş 15 Mayıs’tan beri devam ediyor. Arazinin, üniversitenin söz hakkı olmayacak şekilde devredilmesi, kampüs ekosisteminin zarar görebileceği ve yurdun gerici yapılanmaları güçlendirebileceği endişeleri nedeniyle öğrenciler inşaat alanına kurdukları çadırlarla yaklaşık iki aydır direniyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda polisin direnişi sonlandırmak için müdahal ettiğini duyurdu. Candan “Polis Odtü kavaklığa girmiş durumda Odtüye acil destek....” mesajını paylaştı.

odtu-tezcan.PNG

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, sosyal medya hesabından ODTÜ'den bir video paylaşarak "ODTÜ Kavaklık alanı polis tarafından ablukaya alındı." şeklinde yorum yaptı.

odtu-cepni.PNG
ODTÜ Savunulmalıdır hesabından ise müdahale anının görüntüleri yayınlandı. Destek için ODTÜ'ye giden vekil ve akademisyenler ise içeri alınmıyor. Polisin ODTÜ'ye girmesinin ardından kavak ağaçlarının kesilmesi için kamyonlar da üniversite içine alındı. Öğrenciler destek çağrılarını sürdürüyor.

odtu-destek.PNG

İlgili Haberler
Etiketler :