PKK'ya 'ortak operasyon' muamması! Bir açıklama da Erdoğan'dan

PKK'ya 'ortak operasyon' muamması! Bir açıklama da Erdoğan'dan
Erdoğan PKK'ya İran'la ortak operasyon hakkında, 'İran-Türkiye sınırında PKK'ya karşı operasyon yapıldı. Bu operasyon devam edecek. İş burada kalmayacak, bunun devamı olacak' ifadelerini kullandı. İran ise 'operasyonun bir parçası olmadık' dedi.

TVNET canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan PKK'ya İran'la ortak operasyon hakkında da 'PKK'nın İran yüzü PJAK. PJAK'tan İran rahatsız biz de PPK'dan rajhatsızız. Bunlara karşı İran-Türkiye sınırında PKK'ya karşı operasyon yapıldı. Bu operasyon devam edecek. İş burada kalmayacak, bunun devamı olacak' ifadelerini kullandı.

İRAN'DAN YALANLAMA GELMİŞTİ 

Ortak operasyonla ilgili ilk açıklama Bakan Süleyman Soylu'dan gelmişti. Soylu, “15 gün önce dedim ki, ‘İran’la ortak operasyon yapacağız.’ Tarihimizde ilk defa, 2-3 defa Tahran’a, İran’a gittik geldik. Onlar da geldiler. Bu sabah 08.00 itibarıyla İran’la doğu sınırımızda PKK’ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık. Sonucu açıklayacağız. Bunlara nefes aldırmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

İran'dan yapılan açıklamada ise, “İran ordusu, Türk ordusunun PKK’ya karşı düzenlediği operasyonun bir parçası olmamıştır” denildi.