"Vücudun birçok sistemine, birçok organa fayda verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır"
Semerci, kırma yeşil zeytinin bölgenin en önemli özelliklerini taşıyan ürünlerden olduğunu vurguladı.
Kırma zeytinin özellikleri hakkında bilgi veren Semerci, şunları kaydetti:
"Kırılarak hem çok çabuk bir zamanda olgunlaşması, natürel yollardan olgunlaşması sağlanır hem de ülkemizin tüketim alışkanlığına paralel olarak oldukça yoğun tüketilir. Bundan zevk alırlar, şifa alırlar. Çünkü ilk çıkan ve toplanan zeytinlerden yapılan kırma zeytinin hem rayihası (kokusu) hem içindeki oleuropein (fenolik acı bileşik) miktarının yüksekliği, diğer kimyasal özelliklerinin yüksekliğinin vücudun birçok sistemine, birçok organa fayda verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır."