Paris Büyükelçiliği'nde 23 Nisan kutlaması

Paris Büyükelçiliği'nde 23 Nisan kutlaması
23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeni ile Paris Büyükelçiliği kapılarını çocuklara açtı. Büyükelçi Hakkı Akil temsilci çocukları makamında kabul etti. Çocuklar arasından büyükelçi seçildi. Akil tarafından çocuklara...

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeni ile Paris Büyükelçiliği kapılarını çocuklara açtı. Büyükelçi Hakkı Akil temsilci çocukları makamında kabul etti. Çocuklar arasından büyükelçi seçildi. Akil tarafından çocuklara hediyeler verildi.

Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Egemenlik Çocuk Bayramını bütün yurtta olduğu gibi yurt dışında da kutluyoruz. Bu bayramları yurt dışında kutlamanın ayrı bir anlamda bulunmaktadır. Çünkü yurt dışında yetişen çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hem milli kültürlerini korumalarını hem milli bir bilince sahip olmaları açısından ve aralarında ki bütünlüğün, birliğin sosyal dayanışmanın tesisi açısından bütün bayramların yurt dışında kutlanması daha da önem arz etmektedir. Bu bakımdan her zaman meslek hayatım boyunca bu tür bayramların vatandaşlarımızla birlikte kutlanması na özel bir önem atfetmişimdir ve etmekteyim. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sadece bugünlerde, bayramlarda değil devletlerini, hükümetlerini her vesile ile yanlarında hissetmekte ne kadar gurur duyduklarını, mutlu olduklarını müşaede ettim. Ben de vatandaşlarımızla ve çocukları ile birlikte olmak için bir vesile olarak gördüm. Ne mutlu bu günde çocuklarımız geldiler şiirlerini okudular. Eminim ki onlar açısından da bizim içinde unutulmaz bir hatıra oldu dedi.

Paris Büyükelçisi Hakkı Akil tarafından kaleme alınan 1915 olaylarını anlatan makale bugün Le Figaro gazetesinde yayınlandı.

Akil, Le Figaro'da çıkan makalem bildiğiniz gibi 24 Nisan vesilesi ile 1915 olaylarının 100.yıl dönüm vesilesi ile Fransız basınında yalan yanlış çok haber yer almaktadır. Gerçek büyük ölçüde saptırılmaktadır. Bunlara bir cevap olarak bizim bir insani yaklaşımımızı ortaya koyan bir önceki sene Cumhurbaşkanımızın, bu sene de başbakanımızın beyanatları doğrultusunda bir makale kaleme aldım.

Hakikaten benim ümidim ilk göreve başladığım da da söylediğim gibi 2015 senesinin Türk ve Ermeni toplumları arasında bin yıldır birlikte yaşamış iki toplum arasında ki barış ve dostluğun yeniden tesisi için bir vesile teşhis etmesini ki maalesef bazı militan Ermeni çevreler bu dostluğun yeniden tesis edilmesi bir yana bu tür vesilelerle adeta Türk düşmanlığı için adeta bir fırsat olarak değerlendirmektedirler. Bunun önünü bir ölçüde almak ve Fransız kamuoyuna Türkiye'nin bu konudaki görüşlerini bildirmek için böyle bir makaleyi kaleme aldım. Le figaro gazetesinde de yayınladılar. Biliyorsunuz Türk makaleleri yayınlatmak özellikle böyle hassas tarihlerde pek kolay olmuyor dedi.