Pakdemirli THK uçakları hakkında konuştu: Artık eskimiş, miadı dolmuş, herhangi bir uçağı kullanma lüksümüz yok

Pakdemirli THK uçakları hakkında konuştu: Artık eskimiş, miadı dolmuş, herhangi bir uçağı kullanma lüksümüz yok
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Marmaris Değirmenyanı mevkisindeki yangın yönetim merkezinde son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli, "107 tane orman yangını çıktı, bunun 98'i kontrol altında 9'u devam ediyor. Marmaris'teki yangına 3 uçak, 9 helikopter, 146 arazöz, 20 su tankeri, 8 dozer ve 529 personelle müdahale ediyoruz." dedi.

Pakdemirli'nin satırbaşları şöyle oldu: 

Tahmin ediyorum kamuda bizim kadar teknoloji kullanan bir kurumda yoktur. İHA'lardan gelen bilgilerden yangınları yorumladık ve bu yangınlarla ilgili gerekli kararları aldık ve talimatları gerekli arkadaşlarımıza gönderdik. 

Yarın (1 Ağustos Pazar) saat 12.00'den itibaren nem yüzde 10'a düşüyor. Çok daha dikkatli olmamız lazım.

Uçak olarak dünyada az bulunur filo sahibiyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin en güçlü hava gücü filosuna sahibiz. Bunu bilmeyenler geçmişe bakabilirler. Bugün itibariyle Orman Genel Müdürlüğü Teşkilatı'nın hava gücü filosu, kara gücü ile beraber dünyadaki en önemli teşkilatlardan bir tanesidir. Akdeniz coğrafyasının da en güçlü filolarından bir tanesidir. 

Sivil ve orman teşkilatından şehitlerin olduğu bir dönemde teşkilatımızın moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur diye düşünüyorum.

Dünyada görüyorsunuz adı gelişmiş ülkeler seviyesinde geçen Amerika'da, Rusya'da ve birçok ülkede çok büyük yangınlar çıkıyor bunlar günler, aylar hatta 6 ay sürenler dahi var. Türkiye, orman yangınlarında dünyanın en iyilerinden biri. Bizi bu mücadeleden alıkoyamayacaksınız. 5,5 milyar fidan dikmiş bir teşkilatın başı olarak ilk yağmurlarla 1 giden fidan karşılığında bin fidan dikeceğiz.

THK uçakları

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur doğardı. Bizim yaptığımız iş ciddi bir iş çocuk oyuncağı değil.
Bize sahada her ekipmanın en iyisi gerekir. Artık eskimiş, miadı dolmuş, herhangi bir uçağı kullanma lüksümüz yok.

Hava kurumunun uçakları yerine çok daha modernlerini koyduk.