Öztunç, RTÜK Başkanı'na Seslendi!

Öztunç, RTÜK Başkanı'na Seslendi!
RTÜK'ün CHP'li üyesi Öztunç, RTÜK Başkanı'na seslendi: "RTÜK'teki rüşvet skandalını açıkla. Aksi halde ben açıklayacağım"RTÜK Başkanı Dursun ve RTÜK Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç arasında yaşanan gerilim farklı bir...

RTÜK'ün CHP'li üyesi Öztunç, RTÜK Başkanı'na seslendi: "RTÜK'teki rüşvet skandalını açıkla. Aksi halde ben açıklayacağım"

RTÜK Başkanı Dursun ve RTÜK Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç arasında yaşanan gerilim farklı bir boyuta taşındı. Öztunç, Dursun’a ”RTÜK’teki rüşvet skandalını açıkla. Aksi halde ben açıklayacağım” diye seslendi.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. kendisi için “Ak Parti İl Başkanı” benzetmesi yapan Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç’a sert ifadelerle yüklenmiş “bazı üyelerde utanma kalmadı” dedi. Dursun, bir gazeteye verdiği röportajda “Hiçbir siyasi partinin üyesi değilim. Herhangi bir siyasi partiden maaş almadım. Üniversitede siyaset bilimi dersleri verdim, siyaset üzerine bilimsel çalışmalar ve yayınlar yaptım, ama oy kullanmak dışında herhangi bir siyasi partide görev almadım” dedi. Dursun, Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç’un bazı kanallara ceza verilmezken muhalif kanallara sürekli ceza verildiği iddialarına da “‘RTÜK’ün çivisi çıktı’ diyorlar. Utanmaları gerekir. RTÜK’ün çivisi yerli yerinde duruyor ama bazı üyelerinde utanma kalmadığı kesin” diye konuştu.

RÜŞVET SKANDALINI AÇIKLANSIN

Dursun’un sözlerine RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç’tan çok sert cevap geldi. Öztunç, RTÜK’te rüşvet skandalı yaşandığını belirterek Dursun’a “Dursun, bana cevap vereceğine RTÜK’teki rüşvet skandalını açıklasın. Aksi halde ben açıklayacağım” diye seslendi.

Öztunç’un açıklamaları şöyle:

RTÜK Başkanı Davut Dursun benimle ilgili eski çalıştığı gazeteye açıklamalar yapmış. Dursun’un sözleri vız gelir tırıs gider. Yalancılığı bizzat TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından kanıtlanan Dursun’a AKP il başkanı demiştim. Yanlış olmuş. Dursun’dan ancak AKP’nin + Bilkent mahalle temsilcisi olur. Dursun, bana cevap vereceğine RTÜK’teki rüşvet skandalını açıklasın. Aksi halde ben açıklayacağım. Kurumu 6 yıldır doğru yönettiğini söyleyen Dursun, görevi kötüye kullanmaktan aldığın ve yargıtayda bekleyen hapis cezası ne olacak?”

Sözcü