Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti
Grup Yorum üyesi Helin Bölek ölüm orucunun 288'inci gününde hayatını kaybetti. Bir başka Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölüm orucu ise devam ediyor.

Grup Yorum konserleri yasaklanmasın ve tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın talepleriyle ölüm orucuna başlayan sanatçı Helin Bölek, eyleminin 288'inci gününde yaşamını yitirdi.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölüm orucu ise sürüyor. Bölek ve Gökçek, 11 Mart’ta polis zoru ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, ancak tıbbı müdahaleye izin vermemeleri üzerine eylemlerini sürdürdükleri Direniş Evi’ne geri getirilmişlerdi.

Bölek'in annesi 'adalet' istemişti

Helin Bölek'in annesi Aygül Bilgi, eylemin 122'nci gününde Halk TV'ye katılmış ve "Halk TV'ye, yaşanan dava sürecini anlatan anne Bilgi, "Bu insanlar yavaş yavaş ölüyorlar. Bir anne olarak bu cümleleri tekrarlamak, bu cümleleri kurmak çok çok zor, çok çok acı ama 4 ay bir insanın ömründen çok şey götürdüğü için ölüme doğru kayıyorlar. Buradan insani duygular taşıyan herkese sesleniyorum; beş güzel insan, bu beş değerli sanatçının ellerimizden kayıp gitmesine müsaade etmeyelim." diyerek adalet çağrısında bulunmuştu.

Bilgi, geçtiğimiz günlerde ise halka seslenerek "Gece uyku uyuyamıyor, çünkü sinir uçları iltihaplandı, çok acı çektiği için uyku diye bir şey yok. Kızımın yeniden türkü söylemesini çok istiyorum. Çocuğumun ölmesini istemiyorum. O pırıl pırıl insanları sahnede görmek istemez misiniz? O yüzden rica ediyorum, konuşmamı duyan herkes bir şeyler yapsın ama hızlı yapsın” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :