Ölüm orucundaki avukatların sağlık durumları kötüye gidiyor

Ölüm orucundaki avukatların sağlık durumları kötüye gidiyor
Adil yargılanma talebiyle 172 gündür ölüm orucunda bulunan Avukat Ebru Timtik ve 141 gündür ölüm orucunda bulunan Avukat Aytaç Ünsal'ın sağlık durumları kötüye gidiyor.

Adil yargılanma talebiyle 172 gündür ölüm orucunda bulunan Avukat Ebru Timtik ve 141 gündür ölüm orucunda bulunan Avukat Aytaç Ünsal'ın sağlık durumlarının kötü olduğu belirtildi. İki avukatla en son 20 gün önce kapalı görüş gerçekleştiren Avukat Didem Baydar Ünsal, konuşmakta zorlandıklarını ifade etti.

Avukat Ünsal, Aytaç Ünsal'ın tükürük salgısında artış olduğunu ve ağzında da yaraların oluştuğunu ifade etti. Ünsal, eşinin 4 ayda 79 kilodan 61 kiloya düştüğünü belirterek, sporcu geçmişinden dolayı yapısının direngen olduğunu söyledi. Ünsal, bunun kronik bir rahatsızlık geliştirmesine engel olmadığını hatırlatarak, "Her an kalp veya organ yetmezliği yaşayabilir. Bu durum için belirli bir süre yok. Vücudun kendini toplayamaması hâlinde hep bu riskle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Ölüm orucundaki Ebru Timtik'in ise 43 kiloya düştüğünü ifade eden Ünsal, "Görüşe maskeyle geldi. Maskeyi çıkardığında yüzünün de bedeni kadar incecik kaldığını gördüm. Yavaş konuşuyor ve hareket ediyordu. Ağzındaki yaralar onu zorluyor gibiydi" dedi.

Etiketler :