Ölüm orucundaki avukatlar hakkında rapor hazırlandı: Cezaevinde kalamaz

Ölüm orucundaki avukatlar hakkında rapor hazırlandı: Cezaevinde kalamaz
Ölüm orucundaki avukatlar için Adli Tıp Kurumu, cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor verdi.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunun 209’uncu gününde olan Avukat Ebru Timtik ile 178’inci günündeki Avukat Aytaç Ünsal hakkında Adli Tıp Kurumu cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor verdi.

Ünsal'ın annesi: Mide bulantıları, kas ağrıları had safhada

Avukat Aytaç Ünsal'ın annesi ve emekli hakim Nermin Ünsal, Şule Aydın'ın sunduğu Haber Masası programında konuya dair şu açıklamalarda bulundu:
''Dosya Yargıtay 16. Dairesi'ne Şubat başında gitti. 6 ay geçmesine rağmen Yargıtay karar vermedi. Önce açlık grevi daha sonra ölüm orucuna başlayan oğlum Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik'in cezaevinde kalmasının mümkün olmadığını, Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmelerini istedik. Dün Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiler, bugün de cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor çıktı. Mahkeme bu raporu incelemekte, birkaç saat içinde tahliye bekliyoruz.İkisinin de durumu çok kritik. Saatler değil dakikalar önemli artık. Ebru Timtik 35 kiloya düştü, boğazına kadar inen yaralar var, su içmekte dahi zorlanıyor. Aytaç'ın durumu da kritik. Mide bulantıları, kas ağrıları had safhada.''

 

 

Etiketler :