Okulda haremlik selamlık

Okulda haremlik selamlık
 Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hüda Par, kız ve erkek çocuklar için ayrı ayrı okul açılması talebinde bulundu.

Laiklik karşıtı adımlara bir yenisi daha eklendi. HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, karma eğitim sisteminin kaldırılmasını istedi.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), eğitim öğretim yılının bitmesi nedeniyle yaptığı değerlendirmede, karma eğitim sistemine yasal düzenleme ile son verilmesini, kızlar ve erkekler için ayrı ayrı okullar açılması istedi. Ayrıca yaz tatilinde çocukların yaz okulu yerine Kuran kursları ve camilere gönderilmesi talep edildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre;

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı karma eğitim sisteminin kaldırılmasını istedi. Açıklamada, “Gençlerimizin hem biyolojik, psikolojik ve manevi gelişimlerine hem de başarı oranlarına olumsuz etki eden karma eğitim zorunlu olmaktan çıkarılmalı, yasal düzenlemeyle kızların ve erkeklerin ayrı okullarda okumalarına imkân sağlanmalıdır. Eğitim kurumlarında kısmi anlamda rahatlama meydana getiren başörtüsü ve tesettür serbestisi anayasal teminat altına alınarak sorun kalıcı olarak çözüme kavuşturulmalıdır. Ders kitapları, dini ve ahlaki değerlere aykırı içerikten arındırılmalı, okul müfredatları Müslüman halkın hassasiyet ve beklentileri dikkate alınarak hazırlanmalıdır” ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasa referandumunun ardından yaptığı açıklamada, AKP, MHP, BBP ile birlikte Hüda Par’a da teşekkür etmişti.

 

Etiketler :