Öğrencilere destek verdiği için dersleri sonlandırılan Erçin: Vicdan kriterlerimiz farklı olduğu için şaşırmadım

Boğaziçi'nde gerçekleşen eylemlerde öğrencilere destek veren akademisyen Feyzi Erçin'in derslerine son verildi. Erçin, "Çok üzüldüm ilk öğrendiğim zaman ama destek çok büyük olduğu için insan duygulanıyor" dedi.

Kayyum Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesinde öğrencilere ve eylemlere en çok destek çıkan akademisyenlerden Feyzi Erçin’in ders vermesi rektörlük tarafından engellendi. 

Halk TV'de Can Coşkun'la Haber Masası'na katılan Erçin, "Dün çok üzüldüm ilk öğrendiğim zaman ama destek çok büyük olduğu için insan duygulanıyor. Birbirimizi severek, değer vererek kurduğumuz sayısız kardeşlik, dostluğun hepsi çok değerli geldi. Boğaziçi Üniversitesi böyle bir yer." dedi.

Sebep not ortalamanın yükselmiş olması

Erçin şunları söyledi: 

Bölümlerde açılacak dersleri, bölümler, bölüm başkanlıkları, dekanlık yapıyor yazışmaları. Dolayısıyla tebliğ bana doğrudan olmadı. Bölüm başkanımıza ve dekanımıza oldu. Onlardan ne yazıldığını öğrendim. Notlarda adaletsizlik olduğu söyleniyor. Kast ettikleri de salgın döneminde not ortalamamın daha yükselmiş olması. Bunu çok ironik buluyorum ama vicdanı kriterlerimiz farklı olduğu için atanan kişilerle bir yandan da şaşırmıyorum. Salgın döneminde not ortalamasının yükselmiş olması bana hiç akla yakın bir ret sebebi gelmiyor. 

'Okulun mirası, değeri yok edilmeye çalışılıyor'

Çok büyük, değerli bir üniversite. Çok büyük bir kültürü ve tarihi olan bir üniversite. Benden çok daha kıdemli ve yaşadıklarını gözleri dolarak anlatan, herkesin farklı bir tecrübesi var. Bu okulun mirası, geleneği, değeri yok edilmeye, değiştirilmeye çalışılıyor. 

'Karar yok hükmünde'

Hukuki yolları da düşüneceğim muhakkak ki. Atanmış rektörün ve atanmış 9-10 tane görevi yürütmeye çalışan atanmış rektör yardımcısının vermiş olduğu bireysel karar, kendi kişisel kanaatine dayandığını anladığım -ki bunun geçerliliği bile sorgulanabilir- aslında sadece yaz okulu için olacağı için bunun değişeceğine inanıyorum. Zaten bu karar yok hükmünde manevi olarak.