"Öğrenci Dostu Şehirler" araştırmasında başkent ikinciliğe yükseldi

"Öğrenci Dostu Şehirler" araştırmasında başkent ikinciliğe yükseldi
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın her yıl yayınladığı 'Öğrenci Dostu Şehirler' sıralamasında Ankara'nın 10. sıradan 2. sıraya yükseldiği kaydedildi.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr), herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek almadan 81 ildeki 125 devlet ve 67 vakıf olmak üzere 192 üniversitede öğrenim gören 39386 öğrenciden elde edilen verilerle her sene yaptığı “Öğrenci Dostu Şehirler” sıralamasında Ankara ikinciliğe yükseldi. Başkent 2017 yılında sekizinci, 2018 yılında 11. 2019 yılında ise 10. sırada yer almıştı. 

Kentteki bu yükselişin kaynağı ise Mansur Yavaş'ın son bir yıldaki uygulamaları olduğu yönünde değerlendiriliyor. Son bir yılda öğrencilere dönük 60 TL’ye 200 binişlik aylık abonman kart, öğrenci evlerine yüzde 50 indirimli su faturası, Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ’de ücretsiz ring servisleri, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne ekspres hat gibi projeler hayata geçirildi. Bunun yanında kış aylarında üniversite kampüslerinin girişlerinde öğrencilere yapılan sıcak çorba dağıtımı ve ücretsiz çamaşır yıkama ve ütü hizmeti de sürüyor. 

Öğrencilerin en çok memnun olduğu şehirler sırasıyla Eskişehir, Ankara, Antalya, Çanakkale, İstanbul, Edirne, Aydın ve Tekirdağ oldu.

Etiketler :