ODTÜ'ye KYK yurdu: 4-5 bin ağaç kesilecek iddiası!

ODTÜ'ye KYK yurdu: 4-5 bin ağaç kesilecek iddiası!
Orta Doğu Teknik Üniversitesi kampüsü içinde 40 dönümlük arazi, öğrenci yurdu yapılmak üzere bedelsiz olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne tahsis edildi. Sözkonusu bölgede yaklaşık 4-5 bin ağaç kesileceği iddia ediliyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi kampüsü içerisinde yaklaşık 40 bin metrekare (40 dönüm) yüzölçümlü taşınmaz, öğrenci yurdu yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bedelsiz olarak tahsis edildi.

Taşınmazların, ODTÜ tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu'na 49 yılı geçmemek kaydıyla bedelsiz olarak hizmetin devamı süresince tahsis edilmesini kabul eden protokol imzalandı.

Yapılan tespitlere göre sözkonusu bölgede 4-5 bin civarında ağacın kesileceği iddia ediliyor. Kesilecek ağaçların yer değiştirilmesi, ODTÜ içinde başka bir alana taşınması ve dikilmesi görevini ise Kredi ve Yurtlar Kurumu üstlenecek.

Yerleştirilecek öğrencilerin, doluluk sağlanamasa bile, yalnızca ODTÜ öğrencilerinden oluşması şart koşulurken; yerleştirme ve barındırma işlemleri KYK'nin değerlendirme kriterlerine uygun biçimde yapılacak.

İlgili Haberler
Etiketler :