ODTÜ Mezunları Ata’ya Koştu!

ODTÜ Mezunları Ata’ya Koştu!
Bu yıl ODTÜ Mezunlar Günü 27 Haziran 2015 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Eski ve yeni ODTÜ mezunları bu yıl da Ata'nın huzurundaydı.Her yıl Türkiye’de ilk 5.000’e giren öğrencilerin üçte biri Orta Doğu Teknik Üniversitesini...

Bu yıl ODTÜ Mezunlar Günü 27 Haziran 2015 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Eski ve yeni ODTÜ mezunları bu yıl da Ata'nın huzurundaydı.

Her yıl Türkiye’de ilk 5.000’e giren öğrencilerin üçte biri Orta Doğu Teknik Üniversitesini (ODTÜ) tercih ediyor. ODTÜ, dün olduğu gibi bugün de, nitelikli ve başarılı insanları biraraya getiren; onlara üstün eğitim ve araştırma olanakları sunan öncü bir üniversite olmaya devam ediyor.

Mezun olduktan sonra bilimin ışığını topluma yayan mezunlar, elde ettikleri büyük başarılar ile ODTÜ’nün ismini Türkiye’nin en başarılı üniversitesi konumuna taşıyor.

Üniversite, Geleneksel ODTÜ Mezunlar Günü ile eski ve yeni mezunlarını bir araya getiriyor.

Geleneksel ODTÜ Mezunlar Günü bu yıl da üniversitenin Ankara yerleşkesinde düzenlendi.

ODTÜ Rektörlük Korosu ve Klasik Türk Müziği Topluluğu Mezunları Dinletisi – Türk Halk Bilimleri Topluluğu Gösterisi’yle başlayan etkinlikler  ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Himmet Şahin ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ın konuşmaları ile devam etti.

ESKİ VE YENİ MEZUNLAR ATA’NIN HUZURUNDA!

Konuşmaların ardından ODTÜ’nün Eski ve Yeni Mezunları bu yıl da Ata’nın huzuruna koştu.

ODTÜ’lüler, cumhuriyet değerlerine bağlılıklarını vurgulamak ve bu yolda mücadele edenleri bir kez daha saygıyla anmak amacıyla Anıtkabir’i ziyaret ettiler ve Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktılar.

Anıtkabir Ziyareti’nin ardından çeşitli etkinliklerle devam eden ODTÜ Mezunlar Günü, madalya töreniyle sona erdi.

odtü-mezunlar-günü_1

Mezunların bir araya gelmesini sağlayan bu günde çeşitli aktivitelerin ardından mezuniyetinin 10, 20, 30 ve 40. yıllarını tamamlamış mezunlara bölümlerinde, 45, 50 ve 55. yıllarını tamamlamış mezunlaraysa Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar tarafından madalyaları takdim edildi.

Sözcü Eğitim/Ayla ÖZDEMİR