Nisanda anketlere güvenen Barlas, ağustosta güvenmeyi bıraktı

Nisanda anketlere güvenen Barlas, ağustosta güvenmeyi bıraktı
Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, anketlerin AKP'nin oy oranını yüzde 35 bandında göstermesi üzerine anketlere güvenmediğini yazdı. Aynı Barlas, nisanda Erdoğan'a desteği yüzde 55'in üzerinde gösteren anketlere güveniyordu.

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, AKP’nin oy oranının yüzde 35 bandında gösterilmesi üzerine anketlere güvenmediğini yazdı.

Barlas, nabız yoklamalarına karşı içinde derin bir güvensizlik olduğunu ifade ettiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

Şimdi de yayınlanan nabız yoklamalarında, AK Parti’nin yüzde 35’lere düştüğü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 40’lar oranında başarısız bulunduğu falan iddia ediliyor. Başta da söylediğim gibi bu nabız yoklamalarına karşı içimde derin bir güvensizlik var. Çünkü Türkiye’nin alt ve üst yapısını mucizevi şekilde yenileyen ve onun gerçeklerine mesela Kılıçdaroğlu’nun hayallerinin bile yetişemediği bu ortamda iddia edilen söz konusu eğilimlere nasıl güvenebiliriz?

Üç buçuk ay önce güveniyordu

Anketlere güvenmediğini söyleyen Barlas 17 Nisan tarihli yazısında ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen halk desteği yüzde 55,8’e yükseldi” demişti. Metropoll Araştırma’nın bu verisini güvenilir bulan Barlas’ın, 3,5 ay sonra artık anketleri güvenilmez bulması tepki çekti.

Etiketler :