Nihal Bengisu Karaca'dan Gergerlioğlu savunması: Maide Suresi 8. Ayeti unutanlar utansın

Nihal Bengisu Karaca'dan Gergerlioğlu savunması: Maide Suresi 8. Ayeti unutanlar utansın
Nihal Bengisu Karaca, "Türk siyaseti demokratik ve ekonomik reform paketleri, İnsan Hakları Eylem Planı ile nefes alır gibi olmuştu. Üzülerek söylemek zorundayım ki şu an hepsi birden çöp oldu." dedi.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, vekilliği düşürülen ve TBMM'de Demokrasi Nöbeti'ne başladığını ifade eden Ömer Faruk Gergerlioğlu'na ilişkin, "İnsan haklarını yeni keşfetmiş biri değil. On yıllardır, rejim tarafından ötekileştirilen kim varsa onun yanında Gergerlioğlu var." dedi. 

Karaca şöyle devam etti: 

"Bakın burada dikkat edin sadece hükümet tarafından ötekileştirilenler değil, ‘rejim tarafından da ötekileştirilenler’ dedim. Rejimin tabularına yandaş ama hükümete muhalif isimleri gerçek demokrat sahici muhalif görmediğimi bir önceki yazımda ifade etmiştim.

Dün de rejimin “Cadı” ilan ettiği başörtülü genç öğrencilerin yanındaydı Gergerlioğlu. Bugün de. Rüzgarın nereden estiğine bakmadan, “Aman da hitabetim güçlü değil az geri durayım” demeden, "Aman ben hekimim yahu, ne işim olur bunlarla" demeden. Siiyasi oyunlardan anlamaması, siyaseti kariyer yapma yeri olarak görmemesi, günün sonunda onu en sorumlu siyasetçi yaptı. Kendisine oy verip vermemesine bakmadan, suçludur suçsuzdur sorgulamadan devletin sakıncalı saydığı hatta medeni ölüme mahkum ettiği herkesin sıkıntısına tercüman olmaya, onların sesini çoğaltmaya çalıştı. Muktedirlerin canını sıkıyordu, aldırmadı.

Nagehan Alçı dün Gergerlioğlu hadisesini güzel özetlemiş:

“Gergerlioğlu yaptıklarıyla tek başına mevcut sistemi tüm muhalefet mensuplarının toplamından daha fazla rahatsız ediyordu." Evet sahiden "Bütün muhalefet unsurları toplansa bir Gergerlioğlu etmiyor"du. Başına gelenlerin nedeni bu. Nagehan “Enemy of The State” filmini örnek vermiş ama Hollywood tarihinden örnek vermek gerekirse ben Gergerlioğlu’nu tek kişilik ordu olan John Rambo karakterine benzetmeyi tercih ederim."

Gergerlioğlu'nun İnsan Hakları için tek kişilik bir gerçek muhalefet ordusu olduğunu söyleyen Karaca şöyle dedi: 

"Vekilliğinin düşmesine neden olan etken, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı bir haber paylaşımı değil, hesapsız kitapsız sadece ‘insan hakları’ için mücadele etmesiydi diye düşünüyorum.

Canını sıktığı kişiler kendisini hedef göstermekte hiç tereddüt etmediler ve "Bir kişi de canımızı sıkıversin biraz, iyidir, böyle insanlar erken uyarı sistemi gibi fonksiyoneldir, bizi büyük hata yapmaktan koruyabilir” gibi bir feraset de kalmadığı için, elbirliği ile vekilliğini düşürüp, yargılama yani cezaevi yolunu açtılar Gergerlioğlu’na.

Maide Suresi 8. Ayeti unutanlar utansın. Bilen bilir, ayette der ki, "Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletli davranmaktan alıkoymasın."

Gergerlioğlu, ayete ve Kur’an'a iman ettiğini söyleyenlerin yapması gerekeni, onlar yerine yapıyordu. Onların adaletle davranmadıklarına adalet arıyordu. Gergerlioğlu’na kaybettirdiğini zannedenler aslında kendileri kaybediyor.

Kötü haber: Gergerlioğlu’nu yargılayıp çok büyük ihtimalle cezaevine yollayacaklar.

İyi haber: Gergerlioğlu’nu cezalandırdıklarını sanıyorlar ama tam tersine geleceğin kahramanlar locasında yer rezerve ediyorlar."

Etiketler :