"Ne Sahilimiz Ne Yeşil Alanımız Kaldı"
BAKIRKÖY Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin bulunduğu 5 bin 250 metrekarelik arazi için TOKİ Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen ihalenin ilk oturumu bugün yapıldı. Kat karşılığıı gelir paylaşımı ile “ Açık İhale -Kapalı Zarf Teklif Alma” usulü şeklinde gerçekleştirilen ihale Bakırköylülerin protestosuna da sahne oldu.
YAPILMAK İSTENEN TİCARİ KOMPLEKSTE HİÇBİR KAMU YARARI YOK”
Bakırköy Kent Savunması adına konuşan Ümran Serhan, kuruluşu 1952 yılına dayanan ve bölgenin en eski sağlık kurumlarından biri olan hastanenin 2011 yılında TOKİ tarafından Halkalı’da yapılan İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşındığını ifade etti. Hazineye ait arazinin 26 Mart 2013 tarihinde TOKİ’ye devredildiğini söyleyen Serhan, arsanın ‘ayrıcalıklı imar planı ile ticari alana dönüştürüldüğünü’ belirtti. Serhan, “Plan notlarına baktığımızda her türlü ticari işletmenin bu alanda yapılmak istendiğini ve yapılmak istenen ticari komplekslerde hiçbir kamu yararının olmadığını görüyoruz” dedi.
“YIRCA’DA, CERRATTEPE’DE NASIL DİRENDİLERSE BİZ DE DİRENECEĞİZ”
Satışın derhal iptal edilmesini ve Bakırköy SSK Doğum ve Çocuk hastanesinin aynı fonksiyonla yenilenerek inşa edilmesini istediklerini dile getiren Serhan, “Bakırköy halkı olarak hastanemizi geri istiyoruz. Kamu alanlarının talanının durdurulmasını istiyoruz. Yakın tarihimize ve günümüze baktığımızda direnme hakkının neleri değiştirdiğini çok iyi biliyoruz. Yırca’da ve Artvin Cerrattepe’de halkımız kamusal alanları için nasıl direnmişse bizler de bu hakkımızı kullanacağız” diye konuştu.
“NE SAHİLİMİZ NE YEŞİL ALANIMIZ KALDI”
Basın açıklamasında söz alan Yenimahalle muhtarı Nihat Şahin, “Bizim övündüğümüz bir sahilimiz vardı, ne sahilimiz ne yeşil alanımız kaldı. Bakırköy ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeye başladı” diye konuştu. Basın açıklaması sırasında çevik kuvvet ekiplerinin bina önünde güvenlik önlemi aldığı eylem, grubun açıklamasının ardından olaysız sona erdi.
HASTANE ARAZİSİNE NE YAPILACAK
Hastanenin arazisi için hazırlanan plan notlarına göre “Ticaret alanında iş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, katlı otoparklar, alışveriş merkezleri ve otel gibi konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültür tesisleri, lokanta, restoran, gazino, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler, yönetim binaları, ticari katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, dershane, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmet fonksiyonlarına ilişkin yapılar yapılabilir. Oranlara bakılmaksızın birden fazla fonksiyon bir arada yer alabilir” ifadeleri yer alıyor.