Mustafa Sönmez'den 'ateşkes' yorumu

Mustafa Sönmez'den 'ateşkes' yorumu
İktisatçı yazar Mustafa Sönmez, Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulmasını değerlendirdi.

İktisatçı yazar Mustafa Sönmez, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği Barış Pınar Harekatı'nın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleşen görüşme sonrası durdurulmasını değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mustafa Sönmez'in ateşkes kararını ve Suriye'nin geleceğine ilişkin yaptığı yorum şöyle:

"Ne oldu 30 metre derinlikte 2 milyon sığınmacıya TOKİ evleri, Suriye milli ordusuyla devlet falan? Yalan oldu. Sınırda Suriye bayrağı var artık . Afrin’den de geri çıkılacak. Evli evine köylü köyüne. Saray’dan çok Saraycı sözde muhalefet düşünsün şimdi.

Son tahlilde bu bir Rusya(İran+Suriye) ile ABD çekişmesidir. Rusya, ABD'den öndedir ve dediği olacaktır. ABD, en az zararla çıkma derdindedir. Türkiye, cihatçılarıyla, oyunun kaybedenidir. Kürtler, hem ABD den hem Rusya’dan alarak belki de en kazançlı çıkan kesim olacaktır.

Süreçten en karlı çıkan Kürtler. ABD ittifakıyla silahla donandılar, eğitim aldılar, Rusya-Şam ittifakıyla geleceğin Suriye’sinde söz sahibi olacaklar. AKP ve kuyrukçuları öylece olanları seyredecekler. Zaten doğrusu da iç işlerine karışmayıp seyretmekti. Elde var, itibarsızlık.

1- Güvenli bölge neresi, anlaşmada belirsiz.

2-Teröristler kimler, tanım yok. ABD, YPG ye terörist demiyor. Rusya/Suriye ÖSO’ya (Milli ordu!) terörist diyor.

3- Suriye toprağında, Suriye’nin gıyabında anlaşmanın hükmü ne? "

 

Etiketler :