Muharrem İnce canlı yayını terk etti

Muharrem İnce canlı yayını terk etti
Muharrem İnce, Haber Global'de katıldığı canlı yayını terk etti.Konuşması kesilip Erdoğan'ın konuşmasının verilmesi ile İnce, "Onun karşısında 2 sene önce rakip olmuş birisiyim ben. Ben gururumla kimseyle oynatmam" diyerek yayını terk etti.

Muharrem İnce, Haber Global'de katıldığı Senem Toluay Ilgaz ile "Neden?" programını terk etti. Kendi sözlerinin kesilip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının verilmesi nedeniyle yayını terk eden İnce, "Bu saygısızlıktır, Türkiye bunu hak etmiyor. Erdoğan'ın babasının malı değildir Türkiye Cumhuriyeti." dedi.

İnce, " Birincisinde "Okçular Vakfı'ndaki konuşmasını vermeyeceğiz" dediniz, verdiniz. İkincisinde, ben konuşuyorum burada. Otuz beş televizyon onu veriyor zaten. Üçüncüsünde benden habersiz tekrar acilen beni kesip ona bağlanıyorsunuz. Ben bir daha sizin yayınlarınıza katılmayacağım. Türkiye bu faşist düzenden kurtulacak. Otuz beş televizyonda Erdoğan konuşuyor, onun karşısında 2 yıl önce rakip olmuş birisiyim ben. Ben gururumla kimseyi oynatmam. Kendi kendinize devam edin arkadaşlar. Bu saygısızlıktır, Türkiye bunu hak etmiyor. Erdoğan'ın babasının malı değildir Türkiye Cumhuriyeti. Ben Erdoğan'dan korkmuyorum. Sözlerimi söyleyeceğim arenalar vardır, sokaklar vardır. Konuşsun otuz beş televizyonda, bir tanesinde de ben konuşayım. Niye kesiyorsunuz? Böyle olmaz. Erdoğan bu memleketin kurucusu değil, sahibi değil. Çağırıyorsanız buraya birisini konuşturacaksınız. Size söylemiyorum, patronlarınıza söylüyorum. Çağırmayın o zaman kardeşim, ben kimseye yalakalık yapamam. Ben sadece AK Parti'ye karşı değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nde de demokrasi mücadelesi vermiş bir insanım. Türkiye'nin demokrasi mücadelesine ihtiyacı vardır. 16 milyon insan oy vermiş bana, bu insanlara saygısızlık olarak görüyorum." ifadeleri ile canlı yayını terk etti.

Muharrem İnce'nin stüdyoyu terk etmesinin ardından program reklam arası verdi.

Haber Global'den açıklama geldi

Haber Global, Twitter üzerinden Muharrem İnce'nin yayını terk etmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Kanalın açıklaması şöyle:

Kamuoyunun Bilgisine

Sayın Muharrem İnce’ye bu akşamki yayın öncesi Sayın Cumhurbaşkanı’nın Fetih kutlamaları nedeniyle yapacağı konuşmaya bağlanacağımızı söyledik. Kendisi de bize “Ama böyle yaparsanız ben sizi eleştiririm” dedi.

Biz de kendisine bu eleştirisini saygıyla karşılayacağımızı ifade ettik.

Ancak Sayın İnce, Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının ardından stüdyoya dönüldüğünde sözlü olarak tepkisini göstermek yerine yayını terketti.

Böyle olmasını arzu etmezdik ama biz yine de yayınımıza katılmasından dolayı Sayın Muharrem İnce’ye teşekkür ediyoruz. Kendilerine her zaman ekranımızın açık olduğunu yineleriz.

İnce'den olay sonrası ilk tweet

Yayını terk etmesinin ardından Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan İnce, "Haber Global yayınında gösterdiğim tavır birlikte program yapmaya çalıştığımız Senem Toluay Ilgaz’a, Nihal Bengisu Karaca’ya, Tuba Atav’a, Özlem Gürses’e değil, tüm ekranlarda sadece kendisi olmak isteyen zihniyete ve konuklarına nezaketsizlik yapan tek sesli medya düzeninedir." dedi.

Altun'dan 'İnce' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muharrem İnce'nin canlı yayını terk etmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Altun'un tweetleri şu şekilde;

Sayın Muharrem İnce'nin, bu akşam bir televizyon kanalında katıldığı programın Sayın Cumhurbaşkanımızın Fetih programında konuşma yaptığı dakikalara denk gelmesi üzerine yarıda kesilmesiyle ilgili sarf ettiği sözlere üzüntüyle şahit olduk.

Sayın İnce'nin, özel bir televizyon kanalının tamamen kendi hür iradesiyle belirlediği yayın tercihleri üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız, mesnetsiz ve ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir. Sayın İnce'nin bu tavrı medya camiamıza da iftira mahiyeti taşımaktadır.

Her hadiseyi fırsat bilip hasmane bir tutumla Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik bir hakaret, iftira ve karalama furyası başlatmaya çalışan bu zihniyetin iflah olmaz saldırılarının son bulmasını temenni ediyoruz.

 

Etiketler :