Muhalefet partileri cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaştı! 'Adayımız 2 yıllığına seçilecek'

Muhalefet partileri cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaştı! 'Adayımız 2 yıllığına seçilecek'
Halktv canlı yayına katılan Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya önümüzdeki seçimlerde aday gösterilecek cumhurbaşkanı konusunda anlaştıklarını açıkladı. Kaya "Seçilecek bir aday göstereceğiz" dedi.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp katıldı.

Suat Toktaş'ın "Nasıl bir cumhurbaşkanı?" düşünülüyor sorusuna yanıt verem Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, "Yeni sisteme geçişi sağlayacak cumhurbaşkanını aday göstereceğiz" dedi. Kaya sözlerine şöyle devam etti:

Ülkenin bir hemhal olamaya ve helalleşmeye ihtiyacı var. kendi yerimizi terk etmeden diğer kesimleri anlamaya ihtiyacımız var. Bu çalışma 84. milyon için yapılan bir çalışma. Bu çalışma iktidarı devirelim diye yapılan bir çalışma değil. Bu çalışma iktidar partisine oy verenlerin endişelerini de gören bir çalışma. 2. yüzyıla hazırlanıyorsak herkes karşısındakine yaptığı haksızlıkları düşünürsek helalleşmiş oluruz.

Yeni sisteme geçişi sağlayacak cumhurbaşkanı seçeceğiz

Seçilecek cumhurbaşkanı adayı acil çözülmesi gereken konuları çözecek 2 yıl görevde kalacak. İcracı olacak. Sistem değişene kadar cumhurbaşkanı öngörülemeyen kararlara imza atmayacak. meclisi ötelemeyecek.