Mimarlar Odası'ndan Halk TV'ye destek: Karartmaya seyirci kalmayacağız 5 gün televizyon seyretmiyoruz

Mimarlar Odası'ndan Halk TV'ye destek: Karartmaya seyirci kalmayacağız 5 gün televizyon seyretmiyoruz
Ankara Mimarlar Odası, RTÜK tarafından 5 gün ekran karartma cezası verilen Halk TV ve Tele 1'e destek mesajı yayımladı.

"Halkın haber alma özgürlüğü engellenemez. Gerçeklerin gizlenmesine ve eleştirel yayıncılığın fişinin çekilmesine seyirci olmayacağız." diyen mimarlar açıklamasında şöyle dedi;

Basını ve muhalif sesleri susturmak, otoriter düzenin ayak sesleridir. RTÜK halkın haber alma özgürlüğünü gasp etmiştir. 

RTÜK'ün, Halk TV ve TELE 1 kanallarına 5 günlük ekran karartma cezası vermesi halkın haber alma hakkının engellenmesidir. 

Program durdurma yerine yayın cezası verilmesi nedeniyle iki televizyon kanalının ekranlarının 5 gün karartılarak halkın doğru bilgiye ulaşma hakkı gasp edilmiştir.

İki televizyon kanalı aynı cezayı bir kez daha alırsa, lisansları iptal edilecek ve yayın hayatları son bulacaktır.

Burada amaçlanan özgür basını susturmak ve tek sesli medya ile otoriter rejimi pekiştirmektir.

Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez. RTÜK, bir kamu kurumu olarak tarafsız davranması gerekirken sansür aracı haline getirilmiştir.

İktidara yakın kuruluşlarla ilgili şikayetleri yok sayan, hedef göstermelere, canlı yayınlarda katliam çağrısı yapanlara göz yuman RTÜK, bu kararla kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini engellemektedir.

Özgür basına yapılan bu darbeyi reddediyoruz. Kent mücadelesinde, Atatürk Orman Çiftliğinde halkın doğru bilgi alması için halkla buluşturan Halk TV ve Tele 1 kanalının 5 gün karartılması süresince seyretmemeye davet ediyoruz.

Gerçeklerin gizlenmesine ve eleştirel yayıncılığın fişinin çekilmesine seyirci olmayacağız.

Demokrasi ve basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz.


 

Etiketler :